.
News Image

Belgian Music Fund ondersteunt alle muzikanten en creatieve artiesten

Christoff, Willy Sommers, De Romeo's, .... doen een warme oproep.


Eerder deze week werd 'Belgian Music Fund' gelanceerd: een nationaal relance fonds vóór en dóór muzikanten. Belgian Music Fund is een co-creatie van stichtende leden Galm, Facir, Sabam For Culture en PlayRight+ i.s.m. de Koning Boudewijnstichting. Geen 'noodfonds', maar wel een permanent initiatief om een groot deel van de creatieve mensen te ondersteunen.



Met eigen middelen en de steun van genereuze artiesten, fans, bedrijven en organisaties ondersteunen we muziekprojecten uit alle hoeken van het land en uit alle genres. Zo leggen we de basis voor een gezondere toekomst voor de Belgische muziek. Concreet zetten we in op steun voor muzikale creatie, presentatie, productie, exploitatie (MarCom & PR), professionalisering en export, klinkt het.



Het uiteindelijke doel is een ‘future-proof-fonds’ dat een gezondere basis legt voor de toekomst van de muzikant en dat zowel financieel als qua ‘werking’. Een fonds dat ervoor zorgt dat er terug creatief kan gewerkt worden: de machine terug doen draaien en weer een dynamiek creëren. Dit fonds zet in op steun voor muzikale projecten m.b.t.: creatie, presentatie, productie, exploitatie (marcom & pr), professionalisering, internationalisering & export. De focus ligt op de ‘relance’ van de Belgische muziekscene en dit voor ALLE genres & voor ALLE Belgische artiesten Het Belgian Music Fund gaat dus over de taalgrens heen en dat is uniek. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het fonds geen geld van de regering zal krijgen.



Wie zal hier beter van worden? Niet de artiesten die nu al veel geld verdienen, maar wel mensen die achter de artiesten op een podium staan. Of artiesten die net niet voldoende geld hebben om een clip op te nemen. Er zal een commissie opgericht worden die zal beoordelen wie wél en niet in aanmerking komt.



De Koning Boudewijnstichting heeft als opdracht bij te dragen tot een betere samenleving en is eveneens aan het Belgian Music Fund verbonden. Wie een donatie vanaf 40 euro doet, kan deze inbrengen bij de aangifte van de belastingen.



De reacties op de komst van het Belgian Music Fund zijn bijzonder lovend. Enkele grootverdieners uit de Belgische entertainmentwereld hebben ondertussen besloten om een duit in het zakje te doen en daarmee andere artiesten te ondersteunen. Onder andere Christoff, Willy Sommers, De Romeo's, IBE, Cleymans & Van Geel en Clouseau zijn ambassadeurs van Belgium Music Fund. En als zij dit initiatief ondersteunen, dan moet het goed zijn. Hun filmpjes kan je en meer info kan je terugvinden op https://www.belgianmusicfund.be/ .