.
Bekende koppen in Theater De Roxy
zaterdag 19 november 2022

Bekende koppen in Theater De Roxy

Hilarische komedie in Theater De Roxy

Vanaf 25 november speelt in Theater De Roxy de gloednieuwe komedie ‘Als de kat van huis is…’. Regisseur van dienst is acteur Gunter Reniers (Patje uit ‘Thuis’) die ook één van de hoofdrollen op zich neemt.

Reniers: “Ons theaterseizoen draait op volle toeren in De Roxy. Maar dit stuk is toch wel een ‘specialleke’. Jaren geleden zag ik ‘Als de kat van huis is…’ in Antwerpen met Carry Goosens en Danni Heylen in de hoofdrollen. Het was een memorabele voorstelling. Een komedie met alles erop en eraan. Echt iets voor De Roxy dus! (lacht) Ik contacteerde actrice Katrien De Becker (Tania uit ‘Thuis’, June uit ‘Familie’) en comedienne Saskia Debaere. Beide dames schitterden vorig jaar nog in De Roxy in de voorstelling ‘Eén is geen!’. Die samenwerking verliep zo succesvol dat ze alle twee niet twijfelden om er opnieuw bij te zijn. We schakelen ook twee piepjonge, talentvolle dames in: Lotte Swartebroekx en Celine Corthaut. Ook zij zijn geen onbekenden voor ons trouwe publiek.”

De Becker: “Ook al wonen Saskia en ik niet echt kortbij, die afstand nemen we er graag bij. Meestal rijden we samen naar Limburg en kunnen we wat bijbabbelen in de auto. En Gunter en Yves zorgen ook voor een fijn logement op de avonden dat het wat later wordt. (lacht). Spelen in De Roxy is een feest!”

In ‘Als de kat van huis is’ besluit Chantal (Katrien) op tweede huwelijksreis te gaan met haar man Rik (Yves Caspar) om de sleur uit hun 20-jarig huwelijk te halen. Helaas kan ze haar saaie man Rik moeilijk overtuigen om mee te gaan. Ilona (Saskia), de hautaine zus van Chantal, heeft net haar man Benny (Gunter) laten zitten en komt uithuilen. Slechte timing voor Chantal, maar ideaal voor Rik. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen aan de huwelijksreis door Ilona mee te sturen met Chantal. Nadeel is wel dat hij dan opgescheept zit met zijn vervelende schoonbroer…

Caspar: “Vaak schrijf ik zelf onze Roxy-komedies maar deze keer niet. Het is een vertaalde, Engelse komedie van Johnnie Mortimer. Het is plezant om mij ook eens helemaal te kunnen concentreren op het acteren. De rol van Rik is een enorme uitdaging voor mij die ik met plezier aanga.”

De voorstelling loopt van 25 november tot en met 18 december in Theater De Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 St-Truiden. Tickets bestellen kan via www.deroxy.be. Daar vindt u ook alle andere info.