.
News Image

Begijn Le Bleu traint zijn smaakpapillen bij Sofie

Maar er mag ook gelachen worden.
Vanaf maandag 9 mei zorgt comedian en Foute Vriend Begijn Le Bleu vijf dagen lang voor een sausje humor in De Keuken van Sofie. Begijn houdt van koken – al is hij iets minder te vinden voor de opruim achteraf - en hij is verzot op lekker eten. “Als ik iets lekker eet, schiet ik in de lach”, bekent hij. Krijgt Sofie hem meermaals aan het lachen deze week?

De roots van Begijn liggen in Zeeuws-Vlaanderen, waar hij zijn voorliefde voor Nederlandse lekkernijen vandaan heeft. De kleine Begijn genoot vooral van verse appeltaart, maar volgens hem kan je die in België niet zo lekker eten. Sofie probeert op maandag 9/05 de echte Nederlandse appeltaart uit Begijns jeugd klaar te maken. Zorgt dat voor pure nostalgie bij de comedian?

Wanneer Begijn hoort wat er dinsdag 10/05 op het menu staat, is zijn eetlust meteen over. Rauwe zalm is namelijk één van de weinige ingrediënten waar Begijn een hekel aan heeft. Sofie leert hem een flinterdunne carpaccio snijden van de vis en verwerkt die nadien in een kleurrijke salade met rode bieten en sojavinaigrette.

Gebakken vis staat dan weer helemaal bovenaan Begijns lijstje met lievelingsgerechten. Zelf kiest hij vooral voor klassieke vissoorten als hij kookt en daarom leert Sofie hem op woensdag 11/05 een nieuwe soort kennen: kongeraal. Valt de zeepaling, vergezeld van asperges, patatjes en daslookmousseline, in de smaak bij visliefhebber Begijn?

Donderdag 12/05 maakt het duo sodabrood, een broodsoort zonder gist dat Begijn tijdens een trip naar Ierland ontdekte. Speciaal voor Begijns dochter, die fervent vegetariër is, maken ze een veggie martinospread om het brood rijkelijk mee te besmeren.

Vrijdag 13/05 wordt de week afgesloten met een Thaise rode vruchtencrumble en een gember-kaneel latté, een ideaal en gemakkelijk dessertje om tijdens de zonnige dagen te serveren.

OP HET MENU
Op maandag 09/05: Nederlandse appeltaart
Op dinsdag 10/05: carpaccio van zalm en rode bietensalade
Op woensdag 11/05: kongeraal, asperges, patatjes en daslookmousseline
Op donderdag 12/05: Iers sodabrood met veggie martino
Op vrijdag 13/05: Thaïse rode vruchtencrumble en gamber-kaneel latté

Bio van Begijn le Bleu en Sofie Dumont