.
News Image

Bartel Van Riet en Tine Embrechts duiken de bosjes in tijdens De Grote Schijn

Wat zijn Tine en Bartel van plan?


De paasvakantie mag dan wel net achter de rug zijn, wij kijken alvast uit naar de herfstvakantie. Want dan is er opnieuw De Grote Schijn: een magische avondwandeling langs een feeëriek verlicht pad met eeuwenoude fluisterende bomen en mysterieuze verrassingen onderweg, in het Rivierenhof. Drie weken lang – van 25 oktober tot en met 11 november – vormt één van de meest bezochte groene plekjes van Antwerpen het decor voor een totaalspektakel waar technologie, eigenzinnig klanken en de natuur één worden. Een sterk staaltje techniek, een vleugje sterrenstof en een sprankeltje magie wekken het bos tot leven. Ambassadeurs voor deze editie zijn avonturier en tv-presentator Bartel Van Riet en de Antwerpse actrice Tine Embrechts. Tickets en meer info vind je op de www.degroteschijn.be.

Het is het tweede jaar op rij dat De Grote Schijn plaats vindt in het Antwerpse Rivierenhof. Vorig jaar waren alle tickets in een mum van tijd de deur uit: meer dan 35.000 wandelaars raakten toen betoverd en ontdekten het mystieke Rivierenhof in de schaduw van de nacht. Van fluisterende struiken en niezende bomen over fluorescerende paddenstoelen of een varenwoud dat in een waterpoel veranderde, …



Tine Embrechts – die je onder andere kent van de televisieprogramma’s ‘Tegen De Sterren Op’ en ‘Zie Mij Graag’ - ruilt de televisiestudio heel even in voor de natuur. Tine: “Ik vind het Rivierenhof één van de mooiste en meest diverse plekjes van Antwerpen. Het is dan ook mijn vaste loopstek: ik ken het parkdomein dus als mijn broekzak. Vorig jaar zag ik al joggend de affiches van De Grote Schijn hangen. Ik heb toen meteen tickets voor het hele gezin gekocht en de kinderen vonden het fantastisch. Ze vielen van de ene verbazing in de andere. Dat ik nu ambassadeur mag zijn van dit project, vind ik de max – en mijn zonen ook.”



Dat televisiepresentator Bartel Van Riet groene vingers heeft, is geen geheim meer. Bovendien is hij naast avonturier en televisiemaker, ook bomenexpert. Bartel: “Ik breng mijn tijd heel graag buiten door. Ik weet dat de bedenkers van De Grote Schijn onder andere van plan zijn om met speciale opnametechnieken de klankproducties ín planten en bomen te registreren. Als boomverzorger en natuurmens ben ik héél benieuwd hoe dat gaat klinken.”



Praktisch:

www.degroteschijn.be

Provinciaal Groendomein Rivierenhof

Turnhoutsebaan 246 - 2100 Deurne

Een standaardticket kost 16 euro. Kinderen tem 12 jaar en 65+’ers betalen 13 euro. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis binnen en er is ook een groepskorting (vanaf 25 personen).


Bio van Bartel Van Riet en Tine Embrechts