.
Bart Herman
zaterdag 1 oktober 2022

Bart Herman: “Ik werd teruggefloten door de natuur”

Hij dronk iets te veel

Je hoort wel eens vaker dat alcohol je leven kapot maakt. Dat kan nu ook Bart Herman bevestigen. Hij kampte een aantal jaren met een alcoholprobleem en kwam abrupt tot het besef dat hij daar snel vanaf moest.

En met succes! Bart heeft zijn leven terug op de rails en voelt zich beter dan ooit. “Ik voel me eindelijk volwassen, want ik heb vast werk, een vast lief en een eigen dak boven m’n hoofd. Liesbeth en ik hebben acht jaar geleden samen een eigendom gekocht en hier willen we voor altijd blijven”, glundert hij in Dag Allemaal.

Bij al dat geluk hoort ook een nieuwe plaat, eentje waarop Bart zingt dat zijn wilde jaren voorbij zijn. “Ik heb een enorm lange puberteit gehad. Ik ging studeren in Leuven, bleef daar hangen, begon te zingen… Zo rolde ik de showbusiness binnen. Ik wilde een rockster zijn en voor en na een optreden werd er dan ook altijd duchtig gefeest.”

En daar kon alcohol niet bij ontbreken. “Dat hoorde erbij . Alcohol en sigaretten waren er altijd in dat milieu. Tot m’n 40ste beleefde ik m’n wilde rock-’n-rolljaren. Die zijn abrupt gestopt toen ik mondkanker kreeg. Plots werd ik teruggefloten door de natuur.”

Bart kon er niet meer om heen dat de kanker werd veroorzaakt door zijn alcohol gebruik en zijn roken. Toen hij op de feiten werd gedrukt kwam het kantelmoment waarop de zanger besloot dat beter was om te stoppen.

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman