.
News Image

Bart Herman en Marcel De Groot in uniek duet

Vlaamse én Nederlandse grootmeester samen in de studio.


Het label VLNL doet voor het eerst waar de letters voor staan: het brengt een Vlaamse en Nederlandse artiest samen. En het zijn meteen 2 hoogvliegers: uit Vlaanderen komt onze eigenste Bart Herman en uit Nederland komt Marcel de Groot, zoon van levende legende Boudewijn. Ze kwamen met elkaar in contact via Song City, de songschrijfweek die muziekuitgever Luc Standaert nu al voor de vierde keer organiseerde. Bart nam er ook al aan deel in 2007 en wou er ook afgelopen zomer bij zijn toen hij hoorde dat Garland Jeffreys, die hij daar ontmoette in 2007, ook weer van de partij zou zijn. Er wachtte hem evenwel ook nog een andere verrassing: een schrijfdag samen met Marcel de Groot. Het klikte meteen tussen beide heren en diezelfde avond was de schitterende uit-het-leven-gegrepen song ‘HEB JIJ DAT OOK?’ een feit.



Het resultaat van zo’n songschrijfdag is uiteraard enkel de song zelf. Die moet dan nadien in een professionele studio worden opgenomen; in dit geval wel met een minimum aan muzikanten want Marcel de Groot speelde alle gitaarpartijen zelf in. Hij is dan ook een virtuoze gitarist, die zelfs zijn vader op toernee begeleidt. De keuze voor opname van de song viel op de studio van producer Gabriël Peeters in Eindhoven, een man die zowel Bart als Marcel zeer goed kennen. In diens studio werd trouwens ook de eenvoudige maar zeer sfeervolle videoclip opgenomen die je kan bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=dNdb_z2ES9E

De song ‘HEB JIJ DAT OOK?’ wordt ook in Nederland uitgebracht en dat leverde al een eerste aanvraag voor een TV-optreden op. De verwachtingen staan hoog gespannen voor deze uitstekende song die vanaf vrijdag 18 januari overal te koop is (en uiteraard ook te streamen).


Bio van Marcel de Groot en Bart Herman