.
Bart Cannaerts en Fien Germijns
dinsdag 15 maart 2022

Bart Cannaerts presenteert gloednieuwe quiz over actua van de dag

Fien Germijns live naar de kijker.

Binnenkort pakt Eén uit met een nieuwe dagelijkse quiz waarin Bart Cannaerts elke avond drie bekende Vlamingen het vuur aan de schenen legt over de kleine en grote actualiteit van de dag. Van de teruggevonden kat van Patricia uit Deinze over de line-up van een nieuw zomerfestival tot het bezoek van Macron aan Poetin: wat blijft daar eigenlijk van hangen? De drie bekende quizzers spelen niet voor de eer of voor zichzelf, maar het prijzengeld van de dag kan op het einde gewonnen worden door... de kijkers thuis.

De drie bekende quizzers spelen niet tegen maar mét elkaar. In vier rondes met vragen over wat er die dag allemaal gebeurd is in de wereld, verzamelen ze zo veel mogelijk geld. En op die prijs maakt elke Vlaming dagelijks kans.

Tijdens elke aflevering kunnen de kijkers zich namelijk inschrijven via VRT NU om de prijzenpot te verzilveren. Vlak voor de finale van de quiz wordt gespeeld, belt Fien Germijns live aan bij de uitgekozen kijker van de dag. Samen met de familie volgt ze de finale vanuit hun woonkamer. Fien is erbij om de vreugde mee te vieren bij winst - of met een kwinkslag de tranen te verzachten bij verlies. Want als de bekende Vlamingen de finale winnen, gaat het bedrag van de dag naar het gekozen gezin. Als de quizzers de finale echter verliezen, gaat het geld in de pot voor de volgende dag - waar een andere kijker dan weer kans op maakt.

Presentator Bart Cannaerts is natuurlijk al gekend als comedian en getalenteerde maker achter de schermen van onder andere Kalmte kan u redden en Taboe. Fien Germijns doet elke ochtend met een lach beginnen op Studio Brussel en kan als geen ander live een huiskamer binnenvallen.

Bart Cannaerts: "Ik heb al vaker meegewerkt aan tv-quizzen, zoals De Pappenheimers, Kalmte kan u redden en Switch, maar in die formats kan je veel tijd nemen voor de voorbereiding. Bij deze nieuwe quiz beginnen we 's ochtends met een wit blad, en tegen de avond moet er een volledige quiz liggen. Mijn gevoelens over dit project variëren dan ook van jeugdige overmoed tot blinde paniek (lacht)."

Fien Germijns: "Hoe spannend! Iedere deurbel in Vlaanderen gaat nerveus worden vanaf nu. En ik ga er met zoveel plezier op komen duwen, liefst met heel veel geld in mijn sacoche! Het mysterie van wie er in de huiskamer gaat zitten, is al de helft van de pret, maar die drie bv's moeten toch echt hun stinkende best doen om de finale te winnen! Zet de flessen cava al maar koud, ik ben onderweg!"

Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas: "Ik ben heel blij dat we binnenkort met Eén deze nieuwe dagelijkse quiz kunnen brengen met de tandem Bart/Fien. Bart leidt als ervaren presentator en vakman de quiz op speelse wijze in goede banen, terwijl Fien met haar warmte en enthousiasme welkom zal zijn in elke huiskamer in Vlaanderen - al zeker omdat ze een prijzenpot meebrengt natuurlijk (lacht). Met deze quiz leggen we de dag op een fijne manier met een lach neer. En ook met wat spanning natuurlijk, want wie weet belt Fien wel live bij jou thuis aan..."

De nieuwe quiz is na de paasvakantie te zien op Eén.

Bio van Bart Cannaerts en Fien Germijns