.
News Image

Bart Anneessens Cops is klaar voor eerste solosingle

Nu zijn nog alle ogen gericht op zijn kerstsingle met Salim Seghers.


Bart Anneessens Cops is een man die van alle markten thuis is. Hij doceert aan de universiteit van Cambridge. Volgend jaar gaat hij aan de slagj bij de Europese Unie in Straatsburg. Hij zal dan ook opkomen voor een partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Pieters-Leeuw. Als hij verkozen geraakt zal hij een jaar van zijn politieke wedde onder alle erkende verenigingen verdelen. Het zijn naar eigen zeggen de verenigingen die een gemeente laten draaien en daar wil hij zijn steentje toe bijdragen.

De man organiseert samen met enkele andere mensen van Groot Leeuw Herleeft een aantal evenementen die ervoor zorgen dat de mensen weer contact hebben met elkaar en zich gelukkig voelen en daar geniet hij zelf ook van.Een goed jaar geleden begon het muzikale avontuur van Bart Anneessens Cops toen hij een duet opnam met Zanger Bart uit Gooik. Vive la vie werd zelfs een succesnummer. Daarna had Bart de smaak te pakken en zong hij nog een aantal duetten. Momenteel wordt ook de kerstclip Een Vrolijk Kerstfeest, in duet met Salim Seghers volop gedraaid op Ment Tv. Deze bewerking van Feliz Navidad zingen Bart en Salim in het gezelschap van vijf sexy gekleede danseressen in kerstoutfit en dat in maar liefst vier talen.

In 2018 gaat Bart Anneessens Cops voor het eerst solo. Het liedje Feest In De Tent is al helemaal klaar en de bijhorende cliip werd al opgenomen in café Ons Huis, waar de nieuwe uitbaters een openingsfeestje organiseerden. Bart Anneessens Cops zegt aan Het Laatste Nieuws dat het tijd was om iets nieuws te doen en na de feestdagen zal hij dit solonummer dan ook lanceren. Voor volgend jaar staan er ook nog nummers gepland, waaronder een duet met Paul Severs. Bart zegt in de krant dat hij zich amuseert op het podium en de mensen amuseren zich ook als ze hem aan het werk zien. Het is een duidelijke win-win situatie voor iedereen.Tekst: Nico Vanaken