You are here

Baba Yega nu ook in stripvorm

03/04/2018 14:00-

Baba Yega heeft nu ook een eigen strip. 

Sinds vorige woensdag loopt “Baba Yega, The Movie” in de Vlaamse bioscoopzalen. De reacties na de première en het eerste weekend van de film zijn zeer enthousiast en het laat zich raden dat duizenden jonge Baba Yega’s fans met veel plezier de komende weken de Baba’s aan het werk willen zien in hun allereerste film. En voor al die fans is er supergoed nieuws, want vanaf 2 mei ligt “De Orde van S.N.O.T.” in de winkel. Deze Baba Yega Strip brengt in grote lijnen het verhaal van de film maar met eigen accenten en verhaallijn. Het film-scenario van de gebroeders Van Ostade ward bewerkt door Steve van Bael die ook instond voor het tekenwerk. Steve startte als medewerker bij Merho voor De Kiekeboes maar verdiende intussen zijn sporen met eigen werk, o.a. Link, Figaro, Iris en de veelbesproken Marc Coucke strip.

Tekenaar Steve van Bael: “De Baba’s zijn niet alleen fantastische dansers maar ze hebben ook het hart op de juiste plek. De film en ook deze strip zijn daarom de perfecte aanvulling voor alle fans van de Baba’s. Ik heb met veel plezier aan dit verhaal gewerkt.”
Baba Yega manager Bjorn Wendelen vult aan: “Baba Yega is echt een totaalproject. Naast de film zelf, de BabaYegaMovie-fandag in Bellewaerde en het ALOFA-event in Oostende kunnen we nu de kinderen en hun ouders ook blij maken met de strip. And there’s more to come! “

“Baba Yega, de Strip” is overal te koop vanaf woensdag 02/05. Voor de echte fans zijn de eerste 1000 exemplaren te verkrijgen op de BabaYegaMovie-fandag van 07/04 in Bellewaerde.

Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media: “De Baba’s zijn een sterk merk. En Vlaamse strips zijn dat ook. Er is hard gewerkt aan dit album en ik hoop van harte dat de fans na het kijkplezier ook veel leesplezier mogen beleven met Baba Yega, de Strip”.

Meer nieuws over:

Baba Yega, Steve Van Bael

Gerelateerde foto's:

Premiere The Movie

Baba Yega - Antwerpen - 25/03/2018

Papillio

Baba Yega - Waregem - 11/03/2017

Gerelateerde bio's: