.
Axelle Red
donderdag 7 november 2019

Axelle Red pent hartverscheurende boodschap neer

Axelle Red eert haar overleden vader op aangrijpende wijze.


Axelle Red heeft in een aangrijpende open brief afscheid genomen van haar vader die zaterdag overleed. “Mijn papa… voor altijd,” begint het emotionele bericht van de zangeres dat ze volledig in het Frans neerpende op sociale media.

Axelle Red citeert onder meer uit haar eigen liedje ‘Coeur en or’ van het album Rouge ardent. De Limburgse zangeres geeft toe dat ze tot op heden gespaard was gebleven van groot verdriet, maar dat het leven haar nu goed liggen heeft…

88 jaar werd de vader van Axelle Red. De zangeres schrijft hoe ze haar papa nog elke minuut een beetje meer mist. Het doet pijn, maar ze belooft haar best te doen om haar rug te rechten met een grote glimlach, zoals hij dat zou willen.

Roland Demal, de vader van Fabienne Demal oftewel Axelle Red, is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Ronald Demal was een bekend figuur in Hasselt en omgeving. Zo was Roland onder andere ereschepen van de hoofdstad van de provincie Limburg, de man was verder maar liefst 42 jaar lang gemeenteraadslid en zetelde twee legislaturen als schepen in de stad.

Maar liefst drie decennia lang was Roland Demal bestuurslid van voetbalclub Sporting Hasselt. Demal was jarenlang advocaat maar vooral de papa van dochters Fabienne en Nadia.

Het concert van Axelle Red in de Velinx in Tongeren van 9 november werd verschoven naar een latere datum. Andere geplande optreden blijven wel doorgaan.