.
Aster Nzeyimana
woensdag 13 juli 2022

Aster Nzeyimana: “Dat is toch gewoon onmogelijk”

Dat kan je niet vergelijken

De ongelukkige uitspraken van Eddy Demarez laten we achter ons. Al zal Aster Nzeyimana dit jaar moeten opletten dat hij zich niet schuldig maakt aan dergelijke uitspraken. Hij levert deze zomer commentaar op het EK vrouwenvoetbal in Engeland.

“Maar daar heb ik geen schrik voor, hoor. En wat Eddy betreft; hij heeft inderdaad een fout gemaakt door dingen te zeggen die totaal niet kunnen. Hij erkent dat ook en hij heeft iedereen zijn excuses aangeboden. Hij gaat ervoor zorgen dat zoiets in de toekomst niet meer gebeurt”, klinkt het bij Aster in Story.

Het mannenvoetbal kan nog steeds op meer trouwe supporters rekenen dan het vrouwenvoetbal. En de vergelijking tussen beiden is ook nooit veraf.

“En dat is eigenlijk onmogelijk. Tussen Clijsters en Federer kan je toch ook niet kiezen. Die zijn allebei goed. Natuurlijk is een man fysiek sterker en krijg je een ander soort spel. Bij vrouwen ligt de focus meer op techniek.”

Een ander groot verschil tussen de mannen en de vrouwen is het loon dat ze verdienen. “De Noorse voetbalvrouwen weigeren nog te spelen zolang ze niet evenveel verdienen als hun mannelijke collega’s. ik vind dat fantastisch.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Aster Nzeyimana

Meer Over:

Aster Nzeyimana