.
News Image

Annie Geeraerts haalt uit naar VTM: ‘Ik voel me afgeschreven'

Annie Geeraerts krijgt voor tweede keer geen toestemming van VTM.


Er is de afgelopen drie weken veel geschreven over het nieuws dat Annie Geeraerts van VTM niet naar Gert Late Night mocht. Gert Verhulst en James Cooke hadden de bomma uit Familie via het productiehuis van Familie uitgenodigd om een week op de Evanna te komen logeren, Annie zei meteen ja toen ze de naam van James hoorde. Maar minder dan een week voor Annie Geeraerts naar Gert Late Night zou vertrekken, stak VTM daar een stokje voor. De zender verbood de actrice om op de boot van Gert Verhulst te gaan logeren. De reden? VIER had nagelaten om toestemming te vragen aan VTM. Vlaanderen schreeuwde moord en brand, de 93-jarige Annie Geeraerts besloot niet te rebelleren tegen haar werkgever en reageerde in eerste instantie niet. Deze week doet zijn wél haar zegje in Dag Allemaal. En wat blijkt nu? Er is nog een tweede uitnodiging van Gert Late Night gekomen en ook daarvoor kreeg de actrice geen toestemming.



“Het is allemaal boven mijn hoofd beslist”, zucht Annie Geeraerts. “Ik ben enorm geschrokken van het aantal reacties toen bekend raakte dat ik niet mocht deelnemen aan Gert Late Night. Ik heb alleszins niks verkeerd gedaan, ik zou niet weten wat.” Annie Geeraerts is slachtoffer van een strijd tussen de tv-zenders, dat een 93-jarige actrice daarvan het slachtoffer is, dat maakt het extra pijnlijk. “Ik wil er geen reuzegroot drama van maken, maar ik vond dat zo vernederend. Ik werk bijna dertig jaar voor VTM, ik heb zoveel actes de présence voor de zender gevaan. En allemaal gratis”, gaat Annie in Dag Allemaal verder. “Dat ze mij dan nu zo behandelen…Moet ik 93 geworden zijn om zoiets mee te maken?” Heel wat mensen begrepen niet dat Annie Geeraerts van VTM niet naar Gert Late Night mocht, zelf begrijpt de actrice het ook niet. “Ik voel mij afgeschreven. Bij het groot vuil gezet. Het hoe en waarom van deze beslissing, dat begrijp ik echt niet. Ik bedoel: dit komt toch ook niet ten goede aan VTM? Als ik de reacties op deze beslissing zie… dat is toch geen goede reclame? Integendeel, ze maken reclame voor VIER.”



En ook maandagavond kreeg VTM weer een veeg uit de pan in Gert Late Night. Deze week is Thuis-actrice Leen Dendievel te gast bij Gert Late Night. Haar Thuis-collega’s maakten zelfs speciaal een filmpje om Leen een leuke week te wensen op de boot van Gert Verhulst. Annie werd door de makers van Gert Late Night gevraagd om ook vorige week langs te komen om Jacky Lafon te verrassen. “Ik wou dat graag doen, als voormalige collega van Jacky. Maar toen kreeg ik telefoon van VTM: ‘Neen, dat gaat niet’. “


Bio van Annie Geeraerts