You are here

Annick Ruyts gaat door een hel

22/02/2018 15:24-

Zij heeft serieuze gezondheidsproblemen.

Het zijn geen leuke tijden voor tv-gezicht Annick Ruyts. De presentatrice nam donderdag het woord in het programma van Jan Hautekiet op Radio 1. Aanleiding voor het gesprek zijn de slapeloze nachten waarmee Annick Ruyts al vele jaren heeft af te rekenen. Zij heeft ondertussen zowat alles gedaan in de hoop om toch de slaap te vatten maar tot hiertoe zonder succes.

"Na 3 jaar slapeloosheid ben ik vreemd genoeg een expert in slaaptips. Zij die wakker liggen hebben de tips, zij die slapen hebben ze niet nodig”, steekt Annick van wal op Facebook. “Ik heb 2 soorten nachten, ofwel lig ik een paar uur wakker. Dat zijn de goede nachten. Ofwel ga ik om 11 uur slapen en weet ik om 1 uur dat het niets wordt. Dat zijn de witte nachten..”

"Ik heb van alles geprobeerd: yoga, ademhalingsoefeningen, wietolie (zonder THC), Valeriaan, het hele homeopathische gamma - hoewel de apotheker me gisteren nog iets nieuws gaf wat ik baat-het-niet-dan-schaadt-het-niet-gewijs vannacht heb genomen. Echte slaapmedicatie wil ik niet nemen, daar word je afhankelijk van. Dat is voor noodsituaties, als het echt niet meer gaat. Ik wil dit zelf oplossen. Het is de menopauze, zeggen ze. Kan, zeker, maar ik heb 2 maanden hormonen genomen en werd er alleen dik van. Je moet gezond eten, zeggen ze. Dat doe ik al jaren en sinds enkele maanden drink ik ook bijna geen alcohol meer. In de kerstvakantie deed ik een slaaponderzoek in het UZ. Dat wees uit dat mijn lijf wel slaapt, maar mijn hersenen niet. Die gaan gewoon door alsof ik aan het werken ben. Bijna geen diepe slaap en weinig REMslaap. Officieel insomniapatiënt. Gevolgen op termijn: hartproblemen en heel zwaar geheugenverlies. Daar moet ik iets aan doen. De volgende stap is mindfulness”, besluit Annick.

Meer nieuws over:

Annick Ruyts

Gerelateerde bio's: