.
News Image

Annick Ruyts met De Slapelozen op Canvas

Nieuw programma voor Annick Ruyts.
In De slapelozen onderzoekt Annick Ruyts waarom zoveel mensen net als zij slecht slapen. Ze praat daarover met experten en lotgenoten. Samen gaan ze op zoek naar een antwoord op vragen die haar, en bij uitbreiding 70% van de Vlamingen, wakker houden. Waarom slapen we? Wat is een goede nachtrust? Wat veroorzaakt slapeloosheid? Wat doen mensen ’s nachts om in slaap te geraken, of net om wakker te blijven? En vooral: wie is wakker op dit nachtelijke uur, en waarom?

Annick Ruyts is bekend van programma's als Grenzeloze Liefde, Te Gek en We Are From Belgium. De jongste jaren werkt ze als eindredactrice van Alleen Elvis Blijft Bestaan.

Sinds vier jaar lijdt Annick aan ernstige slapeloosheid. Uit haar getuigenis in het programma Hautekiet groeide een reeks op Radio 1 dit voorjaar en de televisiereeks De slapelozen.

Een programma op de grens van wetenschap en human interest, over wanhoop en frustratie in lange nachten, maar ook over creativiteit en de schoonheid van de nacht.

De slapelozen is een coproductie van Canvas en De Chinezen, het productiehuis dat eerder ook al Radio Gaga maakte. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ook in De slapelozen radio en televisie hand in hand gaan: de gesprekken die Annick Ruyts dit voorjaar had in het gelijknamige nachtelijke radioprogramma, worden in de televisiereeks in beeld gebracht en aangevuld met reportages.

In de eerste aflevering van nu woensdag praat Annick met enkele bekende gezichten. Tv-maker Wim Lybaert neemt al jaren elke avond een slaappil om te kunnen slapen. Martin en Alain slapen in aparte slaapkamers, omdat één van hen snurkt als een os. Inge Declercq is slaapexpert en heeft het over slaapaandoeningen en slaaplabo’s. En acteur Luk Wyns beschrijft hoe hij er al jaren een apart slaappatroon op nahoudt, hij deelt zijn nacht in tweeën.

Vanaf woensdag 9 oktober om 21.20 u. op Canvas.

Bio van Annick Ruyts, Wim Lybaert en Luk Wyns