.
Anke Buckinx
zaterdag 25 mei 2024

Anke Buckinx: “Ik wou daar eigenlijk niet weg” 

Maar ze moest 

In haar studententijd heeft Anke Buckinx natuurlijk wel een paar vriendjes gehad. Al haar eerste vaste relaties waren met It’ers en dat zijn meteen rustige en stabiele mensen.

“Drie heb ik er gehad: van mijn vijftiende tot mijn achttiende, van mijn negentiende tot mijn tweeëntwintigste en op mijn drieëntwintigste ben ik m'n huidige partner tegengekomen, Tom”, glimlacht ze in Dag Allemaal.

Nadat haar opleiding journalistiek erop zat is ze ook meteen de media ingerold. Ze kon aan de slag bij TMF en nadien volgden nog Qmusic, 2BE, Tv Limburg en nu ook JOE. Al was de overstap naar die laatste toch even slikken.

“Ik werd plots geconfronteerd met het feit dat ik ouder werd. Ik wou eigenlijk niet weg bij Q, want ik voelde me daar goed. Dus ja, ik schrok wel even. Ik was 35 en dacht: 'Oei, moet ik nu al gaan?' Maar het had niks met m'n leeftijd te maken, de bazen wilden Joe rebranden. Er kwam meer ruimte voor moderne muziek naast de classics uit de jaren 80. Sven ging sowieso de ochtend doen en de directie wilde voor de eerste keer een vrouw naast hem, die bovendien zijn complete tegenpool moest zijn. Zo kwamen ze uit bij mij, want Sven en ik zijn werkelijk in álles tegenpolen.”

Bio van Anke Buckinx

Meer Over:

Anke Buckinx