.
Andy Peelman
zaterdag 27 augustus 2022

Andy Peelman: “Ik snap dat het niet altijd makkelijk is”

Hij werkte bij het recyclagepark van Lebbeke

Een vakantiejob bij het containerpark in Lebbeke, het is één van de vakantiejobs waar Andy de beste herinneringen aan heeft. Twee jaar lang werkte hij aan de gemeente. Het eerste jaar op de groendienst en daarna het recyclagepark.

“Daar moest ik dan kijken dat de mensen hun afval of oude spullen in de juiste container gooiden. Want velen hebben nogal snel de neiging: ‘Ah grof vuil, we kappen alles hier.’ Nee, je moet wel een beetje sorteren. Maar ik begrijp dat het niet altijd duidelijk is wat waar moet”, lacht Andy in Story.

Andy stond de mensen graag te woord om hen te helpen en te antwoorden op hun vragen. Al was dat niet altijd even plezant.

“Soms kwamen de mensen ook met heel smerige dingen af, die ik gelukkig niet in de container moest gooien. Ik hielp wel af en toe een handje. Dat was zeker geen must, ik deed het eerder uit sympathie en de mensen apprecieerden dat ook.”

De appreciatie die de mensen gaven aan Andy, dat zorgde ervoor dat hij zijn job graag deed. “In mijn ander vakantiewerk op de technische dienst moest ik kegels plaatsen nadat de witte lijnen op de weg gespoten waren. Ja, niemand komt je dan achteraf zeggen dat je het goed hebt gedaan. Dat menselijk contact vond ik dus wel tof. Af en toe een babbeltje slaan of een grapje maken.”

Bio van Andy Peelman

Meer Over:

Andy Peelman