.
Andrei
zondag 26 juni 2022

Andrei Lugovski: 'Waarom wilde iemand mij dood?'

Zanger zit met vragen.

Heel Vlaanderen was in schok toen de zaak rond zanger Andrei Lugovski in het nieuws kwam. De zanger was vergiftigd met thallium en lag in een coma. Het was nog maar de vraag of Andrei dit zou overleven.

Maar Andrei vocht terug en gaf niet op. Nu, een aantal jaren na de moordpoging, want daar wijst het wel op, is Andrei terug en is hij blij dat hij terug kan optreden. En ook zijn fans zijn blij dat hij terug is.

De zaak werd stopgezet bij een gebrek aan bewijzen en dat is heel frustrerend voor Andrei. “Ik blijf nu zitten met de vraag: waarom? Ik heb nooit het idee gehad dat ik vijanden had, dus begrijp ik niet waarom iemand me wilde doden. En dat weegt zwaar op mijn gemoed”, bekent Andrei in Primo.

Andrei kan begrijpen dat de zaak wordt stopgezet, maar begrijpt niet dat zijn tips nooit verder zijn onderzocht. Geen tips naar de dader, maar wel andere tips die misschien voor een doorbraak konden zorgen.

“Het laatste wat ik toen gegeten heb, was een stukje pizza. En daar zou, volgens mijn dokters, dat vergif hebben ingezeten. Die piste hebben ze echter nooit onderzocht en dat betreur ik. Ik weet niet of het naar de daders zou geleid hebben, maar het was in elk geval de moeite om verder te onderzoeken.”

Bio van Andrei Lugovski

Meer Over:

Andrei Lugovski