.
News Image

An Swartenbroekx emotioneel over toekomst FC De Kampioenen

De Kampioenen zonder Xavier? Ik zie dat op dit ogenblik niet




Tijdens 'Gert Late Night' stonden de tranen in de ogen van An Swartenbroekx. De actrice werd emotioneel toen James Cooke het met An over de toekomst van 'FC De Kampioenen' ging.

Een maand geleden overleed Johny Voners en die klap heeft An nog niet verwerkt. Ik kan niet echt van thuis uit werken. Dit hele jaar was eigenlijk een kampioenenjaar. Oorspronkelijk zou ik tot eind juli aan de acht nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen schrijven en dan zouden wij van augustus tot december aan het filmen zijn. Niet door corona maar wel door de dood van Johny is dat nu één groot zwart gat, vertelt een duidelijk geëmotioneerde actrice aan de bar bij James.



Het is heavy. Weet je, het is nu vier weken en twee dagen geleden en het voelt alsof het gisteren was. Aan de andere kant lijkt het wel of daar een volledig jaar overheen is gegaan. Ook omdat we geen afscheid hebben kunnen nemen, we hebben dat nog niet kunnen doen met de ploeg. Johny Voners overleed tijdens de coronacrisis en dus vond het afscheid in intieme kring plaats. Meteen dook de vraag op of er nog een toekomst was voor 'FC De Kampioenen'. De film 'Viva Boma' was een groot succes, een vijfde film kan in theorie dan ook niet uitblijven.

Of er nog een toekomst is voor de kampioenen zonder Xavier, dat is een ongelooflijk moeilijke vraag, gaat An Swartenbroekx verder. Weet je, we hebben uiteindelijk met ons ploegske nog niet de kans gehad om te rouwen, laat staan dat we al hebben kunnen bekijken of er überhaupt nog een toekomst is zonder Xavier erbij. Weet je, als ik daar nu heel eerlijk op moet antwoorden, ik zie dat op dit ogenblik niet. Maar het is ook nog heel pril, ik weet het echt niet. De regel bij de kampioenen is altijd geweest dat we er met de hele ploeg voor gaan of we gaan er niet voor en dat is zo al 29 jaar.

Bio van An Swartenbroekx

Bio van Johny Voners en James Cooke