.
Filip Peeters en An Miller
woensdag 15 februari 2023

An Miller: “Zo’n samenwerking kan erg tegenvallen”

Ze staan zelden samen op de set

Actrice An Miller en acteur Filip Peeters zijn al jarenlang een koppel. Maar het acteurskoppel heeft nog maar heel zelden samen op de set gestaan. Maar daar hebben ze een goede reden voor.

“Zo’n samenwerking kan heel erg tegenvallen. Filip en ik zijn niet het droomkoppel uit de film dat elkaar alleen maar kusjes geeft en zegt: ‘Oh schatje, ik zie je toch zo graag!’ Wij zijn allebei nogal heftig, en dat zorgt soms voor vonken”, bekent An in Dag Allemaal.

An weet gewoon niet of ze op de set net zoveel vonken zouden geven als naast de set. Het is altijd een beetje afwachten.

“We hebben een stuk met onze kinderen gemaakt, ‘Familie’, grotendeels al improviserend en ik was daar al heel bang voor. Toen ik Leonce en Louise zag spelen, was dat een pak van mijn hart. Er is als acteur niks vervelender dan je te staan ergeren aan je tegenspeler, en als dat dan je man of kind is… mezelf kennende, zou ik niet kunnen zwijgen.”

Toch stonden Filip en An samen op de set voor de opnames van ‘Assisen’, de nieuwe reeks op Play4 en dat lukte toch goed. “Er was wel een beetje een concurrentiestrijd thuis. We hadden allebei heel veel tekst en als Filip mij zag oefenen, had hij zoiets van ‘Oei, nu moet ik ook een tandje bijsteken. Zij gaat dat verdorie beter kennen dan ik’ Maar omgekeerd net hetzelfde.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van An Miller en Filip Peeters