.
Alice Toen
zondag 30 juli 2023

Alice Toen: “Dat mogen ze me niet afpakken”

Ze is 99 geworden

Alice Toen is in Vlaanderen altijd een graag geziene actrice en zangeres geweest. Ze is nu 99 jaar en natuurlijk is ze niet meer zo actief bezig met zingen en acteren als vroeger. Maar hoe vult de actrice dan wel haar dagen?

“Ik kook nog zelf en rij met de auto tot bij de slager of de apotheker. Verder niet, tenzij ze mij komen halen. Ik heb goeie buren die mij elke woensdag naar de markt brengen. Ik kies alles en zij laden het in de auto. Voor de rest slaap ik ’s morgens wat langer -tot half 9 – lees ik een boek of de krant, check ik mijn mails en ga ik ’s namiddags een koffietje drinken en een wafel met slagroom eten met vrienden uit de buurt”, glimlacht Alice in Dag Allemaal.

En tussen dat alles vindt ze ook nog eens de tijd om af en toe op te treden. Dat heeft ze nodig om energie te krijgen.“Dat hoort erbij. Als ze me dat zouden afpakken, zou ik dat heel erg vinden. Ik wil nog lang leven, zolang mijn geheugen mij niet in de steek laat. Van het moment dat ik niet meer weet wat ik zeg of dat ik mijn gedachten niet meer kan verwoorden, hoeft het niet meer voor mij.”

Bio van Alice Toen

Meer Over:

Alice Toen