.
Alex Callier van Hooverphonic
donderdag 6 juni 2024

Alex Callier: “Zij was cruciaal in de hele situatie” 

Hij kon op haar terugvallen 

Het is even schrikken als je leest dat Alex Callier zo diep zat dat hij zelfs niet meer wilde leven. De gedachte van zelfdoding spookte door zijn hoofd en hij wilde niet meer verder.

“Op weg naar een show wou ik die liever niet spelen. Mijn dichte omgeving heeft me toen moeten overtuigen. Na het optreden had ik echter een compleet ander gevoel. Het publiek was die avond 'le meilleur prozac du monde'. Ik heb daar in de praktijk ondervonden dat muziek echt iets genezends had voor mij”, zucht hij in Primo.

Ook zijn vrouw Griet was gedurende zijn hele depressie een belangrijke factor om er weer bovenop te komen.

“Ze was de eerste persoon op wie ik kon terugvallen en dus cruciaal in de hele situatie. Griet was een enorme steun. In goeie en kwade dagen zeker? Al kon zij het niet doen voor mij, ik moest zelf weer sterker worden. Het was wellicht niet eenvoudig voor haar. Ik had niet om die depressie gevraagd, ze was er ineens. Mijn vrouw en ik zijn in die periode nog dichter naar elkaar toe gegroeid. We zijn gewoon de beste maatjes. Het feit dat we geen kinderen hebben, maakte het voor ons misschien iets eenvoudiger.”

Bio van Alex Callier en Hooverphonic