.
Alex Callier van Hooverphonic
zondag 2 juni 2024

Alex Callier: “Ik kan niet meer zo zwaar feesten als toen” 

Het mag minder intens 

Alex Callier draait al vele jaren mee als artiest en als lid van Hooverphonic. Hij is nu 51 jaar en hij merkt toch wel een verschil met vroeger.

“Ik voel dat ik niet meer zo zwaar moet feesten als vroeger, maar de rest is gebleven. De intense tours van enkele maanden aan een stuk doen we niet meer. Al die tijd op een tourbus zitten zegt me niks meer, ook al was het er gezellig en keek ik er altijd naar uit. Het leven dat ik leid is best vermoeiend, maar ik krijg er veel energie van terug. Als ik zie dat onze muziek mensen emotioneel raakt, vergeet ik alle zorgen. Liveshows zorgen na al die jaren nog steeds voor een extra adrenalineboost”, zegt hij in Primo.

Het gaat ondertussen weer goed met Callier, maar dat is nog niet zo heel lang geleden anders geweest. Vlak na corona kwam hij in een serieuze depressie terecht.

“Ik kan mezelf niet beloven dat ik nooit zal hervallen. Ik accepteer de negativiteit die ergens in mij is blijven hangen. Ik kan dat niet helemaal beheersen, wat niet evident is voor een controlefreak als ik. Actief bezig zijn is het beste medicijn. Ik was onlangs een week in Barcelona met mijn vrouw Griet, maar na die break voelde ik een sterke drang om weer te beginnen werken. Toen ik heel diep zat, nam ik ook een tijdje Prozac maar mijn lijf reageerde daar slecht op. Ik moest het op een andere manier doen en koos voor mijn creativiteit. Die hielp me om mijn depressie te overwinnen.”

Bio van Alex Callier en Hooverphonic