.
Alex Agnew
zondag 12 november 2023

Alex Agnew: “Ik heb hier helemaal niks voor hoeven doen”

Hij wordt wel eens een bullebak genoemd

Alex Agnew is de favoriete comedian van velen. Sommigen vinden hem erg hard en vooral heel luid, maar het grootste deel van Vlaanderen lijkt wel fan te zijn van de man. Dat hij het imago heeft van een bullebak te zijn, dat beseft Alex heel goed. Maar toch wil hij duidelijk stellen dat hij helemaal niet zo is.

Agnew heeft een luide stem, dat is een feit. Maar het is net die stem die hem zo typeert en waar hij gretig gebruik van maakt tijdens zijn shows.

“Ik heb er alleszins nooit iets voor gedaan om zo te klinken. Ik klink vooral als mijn vader. Als ik vroeger thuis de telefoon opnam, konden de collega's van mijn vader niet horen dat ik het was. Ik had vroeger een tenorstem, ik kon vrij hoog zingen toen ik jonger was. Maar rond mijn twaalfde begon die over te slaan. Nu heb ik een klassieke bariton”, zegt Alex in Nina.

Je stem is als comedian natuurlijk het belangrijkste instrument dat je hebt. En je stem moet je natuurlijk goed verzorgen.

“In het begin van mijn tournees als comedian moest ik tegen het einde altijd een paar shows afbellen omdat ik last had van mijn stem. Bij de logopediste leerde ik daarom spreken door mijn buik en niet door mijn keel. Vorig jaar heb ik een longontsteking gehad. Door het vele hoesten had ik een bloeding op mijn stembanden. Ik heb toen zes weken niet kunnen optreden. En toen besefte ik: als ik niet optreden, geen podcast kan maken en niet kan zingen, heb ik niks."