.
Gio Kemper, Celine Verbeeck en Louis Thyssen van Nachtwacht
donderdag 6 januari 2022

Al meer dan 75.000 bezoekers voor Nachtwachtfilm "De Dag van de Bloedmaan"

Het gaat hard...

De bioscoopfilm Nachtwacht - De Dag van de Bloedmaan is nog maar enkele weken uit, maar mocht nu al meer dan 75.000 bezoekers verwelkomen! Dit ondanks een korte sluiting van de bioscopen tijdens het eerste deel van de kerstvakantie en het laat hiermee grote kleppers als The Matrix Resurrections en Disney's Encanto achter zich. Daarmee is ook de derde prent van de populaire Ketnetreeks Nachtwacht een schot in de roos.

Na het enorme succes van de eerste film "De Poort der Zielen" in 2018 en de tweede film “Het Duistere Hart” in 2019 kregen de helden van Nachtwacht een derde bioscoopfilm: “De Dag van de Bloedmaan”. De film ging in première in Kinepolis Antwerpen op 11/12/21 in aanwezigheid van onder andere Giovanni Kemper, Celine Verbeeck, Louis Thyssen, Guga Baùl en Peter Van de Velde!


Het is ook mooi nieuws voor de drie hoofdacteurs Louis Thyssen (Vladimir), Celine Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko), voor wie Nachtwacht al meer dan 7 jaar een groot deel uit maakt van hun leven: “We vinden het enorm fijn dat zo veel jonge (en oudere) bezoekers komen kijken naar onze derde film in de bioscoop! Op dit cijfer zijn we in deze speciale tijden dan ook meer dan fier!"

In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Onverslaanbaar? Ook voor de Nachtwacht?

Bio van Louis Thyssen, Celine Verbeeck en Giovanni Kemper