.
News Image

Afscheid nemen viel Bartel Van Riet zwaar

Bartel Van Riet liet zijn kersverse echtgenote zes weken achter.


Donderdag start het langverwachte nieuwe seizoen van Expeditie Robinson op VIER. Niet meer met Roos Van Acker of Evi Hanssen als presentatrice maar wel met Bartel Van Riet. Een opdracht die hem op het lijf geschreven is? Bartel Van Riet maakte een vreugdesprong toen hij hoorde dat hij Expeditie Robinson mocht presenteren. Survival is helemaal zijn ding dus was hij door het dolle heen. Maar plotseling werd Bartel zenuwachtig. Voor Bartel Van Riet was Expeditie Robinson een prachtige opportuniteit maar in zijn vorige programma’s moest hij vooral vertellen wat hij aan het doen was, bij Expeditie Robinson moet hij écht presenteren. De stress sloeg toe.



Maar er waren nog meer obstakels. Bartel Van Riet is nog maar een jaar getrouwd met Dorien en voor dit nieuwe avontuur moest hij haar al meteen zes weken achterlaten. “De dagen voor mijn vertrek waren niet de vrolijkste,” aldus Bartel in Dag Allemaal. De dagen voor zijn vertrek vormden één langgerekt afscheid, maar gelukkig is Dorien een heerlijke vrouw die haar man deze kans niet wilde ontnemen. En Dorien wist prima haar plan te trekken in het café dat ze samen uitbaten. Maar hoe verliep het Bartel op de expeditie? Had Bartel Van Riet niet liever meegedaan als kandidaat dan als presentator van Expeditie Robinson?



Bartel twijfelt. Honger lijden vormt geen probleem maar Bartel geeft ook toe dat hij een sterk karakter heeft en misschien moeite zou hebben met het groepsgegeven… Bartel Van Riet geeft toe dat hij hyperkinetisch is en geen zittend gat heeft. Hij zou heel de tijd op zichzelf op expedities gaan en dan val je natuurlijk uit de groep… Kwam Bartel Van Riet nooit in de verleiding om de hongerlijdende kandidaten snel iets toe te stoppen?



Bartel Van Riet pakt al meteen uit met een zwaar statement: “als je lichaam het niet aankan, dan ben je geen waardige Robinson.” Je weet waaraan je begint als je je inschrijft. Je schrijft je niet in voor “Hotel Robinson”, aldus Bartel. “Het is een harde wedstrijd, die je hard moet spelen en hard beleven,” voegt hij eraan toe. Bartel Van Riet zet al meteen de toon voor het nieuwe seizoen. Elke donderdagavond om 20h35 op VIER.