.
News Image

Adil en Bilall verfilmen 'Straks doet het geen pijn meer' van Dirk Bracke

Patser krijgt vervolg.

Na het succes van ‘Black’ in 2015, de verfilming van de gelijknamige roman, gaat het bekende regisseursduo Adil & Bilall opnieuw in zee met auteur Dirk Bracke voor de bewerking van zijn roman ‘Straks doet het geen pijn meer’. Een nieuwe samenwerking met de jeugdschrijver die Adil El Arbi & Bilall Fallah via zijn boeken als tieners reeds inspireerde.

Het ontroerende boek ‘Straks doet het geen pijn meer’ wist bij zijn verschijnen in 2001 meteen zowel het publiek als de critici te bekoren en betekende enige jaren later voor de jonge Adil het meest aangrijpende boek dat hij als tiener las. Op vijftienjarige leeftijd schreef hij een nog handgeschreven brief aan de bekende jeugdschrijver, waarin hij hem zijn filmdromen als regisseur toevertrouwde en de hoop ‘Straks doet het geen pijn meer’ ooit te kunnen verfilmen. Een brief die Dirk Bracke altijd is bijgebleven: « Ik heb die brief van Adil zelfs nog steeds thuis liggen. Hij was als jonge knaap al zo innemend en ik heb hem in die tijd ook teruggeschreven. Uiteraard had ik toen nog geen idee dat net die jongen tien jaar later met zijn kompaan Bilall mijn boek ‘Black’ zo knap zou verfilmen en daarna de wereld zou veroveren. ‘Straks doet het geen pijn meer’ is van de ruim veertig boeken die ik schreef mijn persoonlijke favoriet en dat het in goede handen is van deze twee getalenteerde heren is een understatement. »

Adil en Bilall van hun kant zijn Dirk voor altijd dankbaar: « ‘Black’ lanceerde onze carrière in de Verenigde Staten met onder andere ‘Bad Boys for Life’. Onze samenwerking met Dirk is een echte geluksbrenger geweest. Maar dat is ook geen toeval. De verhalen van Dirk zijn universeel en emotioneel krachtig. Hij reikt ons met zijn boeken als regisseurs altijd een filmisch universum aan. »

De film wordt geschreven door Bulle Decarpentries en Adil El Arbi. De opnames staan gepland voor 2022. De film wordt geproduceerd door 10.80 Films (‘Dode Hoek’, ‘Ghost Tropic’) in coproductie met A Team Productions (‘Patser’, ‘Torpedo’), Los Morros en Les Films du Fleuve van de gebroeders Dardenne.

Bio van Adil El Arbi en Bilall Fallah