.
News Image

Actrice uit De Luizenmoeder met de dood bedreigd

“Al meermaals met de dood bedreigd…”


Serine Ayari kennen we ondertussen allemaal als Esma uit ‘De Luizenmoeder’. En al snel werd de actrice ook op de set van de populaire televisiereeks geconfronteerd met vooroordelen. In het echte leven draagt de moslima geen hoofddoek maar voor haar rol in De Luizenmoeder wel. Toen ze op de set verscheen met haar hoofddoek zei iemand al meteen: ‘Oei, ik dacht dat je de kuisvrouw was’. Spijtig genoeg blijft het niet enkel bij vooroordelen voor de 28-jarige actrice en comédienne…



Serine Ayari is naast actrice ook stand-up-comédienne en trekt met haar show door Vlaanderen. Tijdens die show vertelt ze dat ze geen typisch ‘halaltype’ is en zelfs alcohol drinkt. Al snel stroomde haar mailbox vol scheldtirades en kreeg ze zelfs verschillende doodsbedreigingen. “Anderen hoopten dat ik verkracht of vermoord zou worden,” onthult Serine Ayari in Dag Allemaal.



Maar Serine Ayari laat zich niet afschrikken. Ze volgt het advies van haar vader en reageert niet op zulke berichten. Er komen ook voldoende positieve reacties waaraan ze zich kan optrekken. “Mij focussen op de haat van sommigen heeft toch geen enkele zin,” aldus de actrice.


Bio van Serine Ayari