You are here

Acteertalent Victor Polster uit Girl neemt drastische beslissing

18/09/2019 11:20-

“Ik stop met acteren.”

Victor Polster won afgelopen weekend nog de Ensor voor “Beste Acteur” maar de 17-jarige acteur uit Girl is niet van plan dat succes te verzilveren. De Brusselaar laat weten dat hij zijn acteercarrière on hold zet om zich te concentreren op zijn studies. Mogelijk is het zelfs een definitief einde van zijn carrière als acteur want Victor Polster beseft dat het niet vanzelfsprekend wordt om een carrière als danser te combineren met een carrière als acteur.

“Ik heb beslist om mij meer te focussen op mijn dansopleiding bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Ik zit daar nu in mijn laatste jaar en daarna is het toch de bedoeling dat ik werk vind als danser”, vertelt Victor Polster aan Het Laatste Nieuws. “Ik zou ook gewoon geen tijd hebben om een acteer- en danscarrière te combineren, want als balletdanser moet je keihard werken. Ik ga er niet van uit dat ik het allemaal al kan, integendeel. Vandaar dus mijn beslissing om mijn acteercarrière, voor nu toch, on hold te zetten.”

Victor Polster zette zich stevig op de kaart als de transgenderballerina Lara in de vaak gelauwerde film “Girl”. De succesvolle film werd gekozen als Belgische inzending voor de Oscars en de Golden Globes en kaapte heel wat prijzen weg op diverse filmfestivals. De bijdrage van Victor werd afgelopen weekend in Oostende nogmaals bekroond toen hij aan de haal ging met een Ensor – zowat de Vlaamse Oscar – voor beste acteur. Nu kiest Victor echter voor het pad als danser dat hij al eerder uitstippelde, al blijft hij hopen dat er na zijn studies nog mooie kansen op hem af komen – ook als acteur.

Meer nieuws over:

Victor Polster

Gerelateerde bio's: