.
News Image

Aantal abonnees Theater De Roxy verdubbelt bijna

Dit succes vergt een beetje aanpassing.


Acteurs Yves Caspar en Gunter Reniers hadden dit succes nooit verwacht toen ze vijf jaar geleden uit het niets een oude bioscoopzaal inrichtten tot dit gezellige theater. Eerst was er vooral lokale verankering, maar het theater wordt steeds bekender buiten Sint-Truiden, waar het theater is gelegen. Reeds twee seizoenen van De Kotmadam werden er ingelachen in aanwezigheid van de cast. Gunter Reniers speelt er nu trouwens de klusjesman van Jef.



De voorbije jaren werden de abonnees steeds uitgenodigd bij de voorstelling van het nieuwe seizoen. Een paar jaar geleden waren er twee presentatieshows. Vorig jaar werden het er drie. Als men dit jaar dezelfde aanpak zou hanteren, dan zou men wel vijf shows moeten organiseren en dat is bijna onbegonnen werk. Op één jaar tijd kreeg men dus dubbel zoveel abonnees over de vloer die minstens 5 voorstellingen hebben bijgewoond. Ter compensatie kreeg iedere abonnee tegelijkertijd de seizoensbrochure in de bus en ook wat vroeger dan de voorbije jaren.



Ook dit theaterseizoen zullen er ook weer een reeks bekende personen en gasttheaters opdagen, buiten hun eigen producties dan waar ook zelfs enkele bekende personen in meespelen als Leen Dendievel (Kaat uit Thuis) en Hilde Gijsbrechts (Elke uit Wittekerke). Beide dames er eerder ook al meegespeeld.

Zo is er in november de voorstelling “Het laatste woord” met Janine Bischops die het gezelschap krijgt van Frank Van Erum, beiden bekend uit “Thuis”. In maart zijn er zes voorstellingen gepland van Dubbeldate, een parodie op het televisieprogramma “Hotter than my daughter”. Uitgezonderd. Theater brengt in april het succes van “De Buurtpolitie” in het theater met De Wijkagenten naar Sint-Truiden. Vijf topacteurs op de set, dat moet wel vuurwerk geven!



Er is in ieder geval nog veel meer te beleven, maar daarvoor raden we je de website www.deroxy.be aan, waar je binnenkort het volledige programma op kunt bekijken. De losse ticketverkoop start online op donderdag 25 augustus.