.
News Image

99 luchtballonen voor 5 jaar Joe FM

Foto's van het grote feest naar aanleiding van 5 jaar Joe FM.

Op de tonen van Nena's megahit vertrokken zondagavond meer dan 99 échte luchtballonnen vanaf de sportterreinen in Eeklo. Enkele duizenden bezoekers vergaapten zich aan het spektakel. Driehonderd luisteraars, die de afgelopen weken via JOE fm een plekje in een luchtballon gewonnen hadden, kregen de kans om mee te vliegen.
Ideale weersomstandigheden Om een balloonmeeting van deze grootte te organiseren, moeten de weersomstandigheden echt ideaal zijn. Tijdens de week werd al duidelijk dat de weergoden JOE fm goed gezind zouden zijn en dat bleek zondag ook het geval. Voor de ballonvaarders was de hoeveelheid wind om te kunnen varen ideaal. Het warme weer lokte bovendien vele kijklustigen.
Leen Demaré en Jan Bosman verzorgden de live-uitzending ter plekke, de andere dj's deden verslag vanaf het immense terrein. 99 Luftballons en andere greatest hits werden door Raf Van Brussel en zijn band live op het podium gebracht. Rond 17.30u vond de grote finale plaats: alle 99 luchtballonnen werden rechtop gezet, wat een prachtig beeld opleverde. Daarna stegen ze één voor één op, inclusief een groene JOE fm luchtballon die speciaal voor dit evenement gemaakt is. Dinsdag 1 april is het exact 5 jaar geleden dat JOE ontstond. Van 6u ‚s ochtends tot middernacht kunnen luisteraars hun favoriete plaat aanvragen door te sms'en naar 6622 of te bellen naar 070-222 229. Verzoekjes kunnen op dit moment al aangevraagd worden via JOE.be

Bio van Leen Demaré, Jan Bosman en Nena