.
News Image

JOE fm viert verjaardag met 99 échte Luftballons

Bij JOE fm gaan ze weer een spectaculair feest in elkaar knutselen.

Bij JOE fm gaan ze weer een spectaculair feest in elkaar knutselen. JOE fm wordt vijf en gaat een geweldige uitdaging aan: tegen 1 april probeert de radiozender de grootste hit van Nena tot leven te brengen met 99 échte Lufballons.

Het is een traditie geworden: elk jaar opnieuw probeert JOE fm zijn verjaardag op een spectaculaire manier te vieren. Na de grootste verjaardagstaart (2010), de grootste coverband (2011), het verjaardagsfeest van Bjorn de Vuyst (2012) en de grootste klasreünie ooit (2013) vroeg JOE aan de luisteraar welke 'greatest hit' tot leven gebracht moet worden.
'Dancing On The Ceiling', 'Hotel California' maar ook 'Kuikentje Piep' en 'Sex On The Beach' waren enkele van de suggesties die de luisteraars afgelopen week instuurden. Uiteindelijk bepaalde de onschuldige hand van Mathisse, die net als JOE fm op 1 april vijf jaar wordt, in de OchtendJOE met Bjorn & Lenke dat het '99 Lufballons' werd.

Belofte maakt schuld: JOE fm gaat de uitdaging aan om tegen 1 april 99 luchtballonnen te verzamelen en op te laten stijgen.
De komende weken zullen de DJ's van JOE fm samen met de luisteraars aan de slag gaan om dit evenement op te zetten. Waar gaat het gebeuren? Hoe vind je 99 luchtballonnen? Moet Nena daar bij zijn? Dit is nog maar het begin van de grote uitdaging dat hen te wachten staat.

Sinds 2009 word je bij JOE fm volop getrakteerd op 'greatest hits'. Zowel in de dagelijkse uitzendingen, als in de Tops van JOE. De Top 2000, Top 100-week, 80ies Top 800, ... JOE fm serveert je continu de grootste hits van vroeger en nu, en brengt de muziekbeleving nog dichter bij het publiek met JOE live optredens van o.a. Golden Earring, De Kreuners, 10 CC en Status Quo.
Tom Klerkx, programmadirecteur: Elk jaar proberen we van onze verjaardag een écht feest te maken. Ik zie ons in 2010, bij onze eerste verjaardag, nog staan naast de grootste verjaardagstaart ter wereld. Vergeleken met de opdracht die we nu krijgen, leek dat nog simpel! Fijn dat onze luisteraars zo creatief zijn geweest om mee te denken met ons plan om een hit 'echt' uit te voeren. En die 99 Luftballons op één moment laten opstijgen, dat zou fenomenaal zijn.
Kortom, de baseline 'Your Greatest Hits' zegt wat het is: muziek, jouw muziek, de hele dag door! JOE fm staat ook voor vrolijkheid, energie, karakter, verrassing en spontaniteit met een ondeugend kantje.
In de meest recente CIM-cijfers (februari 2014) steeg JOE fm naar historische hoogte. Voor het eerst breekt de zender op de algemene doelgroep 12+ door de grens van de 8% en klokt af op 8,5%.

Bio van Nena

Meer Over:

JOE FM Nena