.
News Image

2BE op zoek naar bekende dubbelgangers

2BE pakt binnenkort uit met Lookalikes...
2BE start op maandag 26 oktober 2015 met een gloednieuw programma van eigen bodem: Lookalikes. Het opzet: reportagemaker Piet De Praitere gaat in Vlaanderen op zoek naar dubbelgangers van bekende Vlamingen. Zes weken lang zoekt hij in elke aflevering vier gewone mensen op die als twee druppels water op een bekend persoon lijken. Piet volgt de Lookalikes bij hun thuis, op hun werk en in hun alledaags leven. Wat is hun verhaal? Zijn ze zich bewust van hun gelijkenissen met een bekende Vlaming? En vooral: maken ze daar eerder gebruik of misbruik van?

Je moet het immers maar meemaken: waar je ook komt, spreekt iedereen je aan omdat je zo sprekend op die éne Bekende Vlaming lijkt. Edwin, een dierenverzorger in de Antwerpse zoo die als twee druppels water op Bart De Wever lijkt. Katrien, een stuntelige kandidaat-stewardess die verdacht veel weg heeft van Slongs Dievanongs. Of huisdokter Eugène, die tegen wil en dank door het leven gaat als een Lookalike van Herman Brusselmans: het zijn maar enkele van de Lookalikes die Piet opzoekt en op zoek gaat naar hun verhaal.

Piet De Praitere (oa bekend van Bevergem) zoekt de Lookalikes op:

Als stand-upcomedian raakte Piet De Praitere bekend met de typetjes ‘Etienne met het open verhemelte’ en ‘Dikke Gilbert de la Tourette’. Hij werkte de voorbije jaren samen met Kamagurka, Freddy De Vadder en Gunter Lamoot en was te zien en te horen bij o.a. Canvas, 2BE, de VPRO, Studio Brussel en Radio 1. Piet was ook een vast redactielid van het 2BE-programma Superstaar. Onlangs verscheen zijn eerste DVD Gekapt en binnenkort brengt hij een boek uit waarin zijn beste oneliners van de afgelopen twintig jaar zijn gebundeld. Op dit moment vertolkt Piet de rol van Claude Delvoye in Bevergem (Canvas). Lookalikes is zijn meest recente geesteskind, dat hij samen met Dries Heyneman heeft ontwikkeld.

Aflevering 1 op maandag 26 oktober om 20.35 op 2BE:

In de eerste aflevering ontmoet reportagemaker Piet De Praitere dierenverzorger Edwin Deschutter in de Antwerpse Zoo. Edwin wordt voortdurend aangeklampt door bezoekers die een selfie met hem willen, omdat hij zo hard lijkt op Bart De Wever. Piet spreekt ook met Ronny Struyf, die heel wat weg heeft van Koen Crucke. Deze Gentse pornoproducent gelooft rotsvast in de toekomst van de lokale erotiek. Daarnaast gaat Piet op zoek naar het verhaal van Katrien Verfaille, een goedlachse huismoeder en superfan van Jo Vally, die heel wat weg heeft van Sofie Dumont. Ook Johan Debuysere, die bij de Gentse ontstoppingsdienst werkt, blijkt een Lookalike te zijn en dat van Lieven Verstraete.