You are here

Bio: Robert Palmer

Robert Palmer

Echte naam:
Alan Palmer
Geboortedatum:
19 januari 1949
Sterrenbeeld: Steenbok
Datum overlijden:
26 september 2003

De Britse zanger Robert Palmer overleed op 26 september 2003. Hij overleed aan een hartaanval in Parijs. De carrière van Robert Palmer mag best wel indrukwekkend genoemd worden.
De zanger maakte in zijn jeugd deel uit van verschillende groepjes. In de jaren 70 besloot hij solo te gaan optreden. Toch zou het nog tot in de lente van 1978 duren vooraleer hij bij ons een hit zou scoren. Met "Best Of Both Worlds" zette Palmer zichzelf op de kaart. Opvolgers als "Base Case Of Lovin' You", "Can We Still Be Friends", "Johnny And Mary" en "Looking for Clues" zouden werelderfgoed worden. De muziek van Palmer was niet weg te denken uit de hitparade.

In 1985 maakte Palmer een muzikale zijsprong en werd hij de zanger van de groep The Power Station. Een jaar later verliet hij de groep echter al. Palmer ging opnieuw solo zingen en had nog enkele eerder bescheiden hits met 'Addicted To Love', 'Change His Ways' en 'Mercy Mercy Me'. Zijn eigen wereldhit in de jaren 90 was "I'll Be Your Baby Tonight" samen met UB40.

Muziek van Robert Palmer

Album Uitvoerder
At His Very Best Robert Palmer
Classic Robert Palmer Robert Palmer
Clues Robert Palmer