.
Default Image

Wallander

Kurt Wallander is een briljante, hard werkende en cynische maar tegelijk ook gevoelige en diepmenselijke politieman. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring, en hanteert geregeld onconventionele en zelfs illegale methodes om zaken op te lossen. Wallander drinkt te veel, leeft ongezond en is nogal opvliegend van aard. Hij was ooit getrouwd, maar zijn echtgenote Mona heeft hem verlaten. Met zijn dochter Linda heeft hij een stormachtige relatie.

Op een dag steekt een tienermeisje zichzelf voor de ogen van Kurt Wallander in brand. De inspecteur is geschokt. Terwijl hij op zoek gaat naar de identiteit van het meisje en het motief voor haar wanhoopsdaad, wordt hij ook nog belast met het onderzoek naar drie gelijkaardige moorden op heel verschillende mannen: een vroegere minister van justitie, een kruimeldief en een rijke playboy. Ze zijn alledrie op gruwelijke wijze omgebracht en gescalpeerd.

Op het thuisfront probeert Wallander ondertussen zijn recente scheiding te verwerken en samen met zijn dochter Linda zijn leven opnieuw te organiseren. Ook de gezondheidstoestand van zijn vader Povel baart Wallander zorgen. Hij stuurt aan op een verzoening.

Detectivereeks van de BBC naar de boeken van de Zweedse misdaadauteur Henning Mankell, met de gerenommeerde Kenneth Branagh in de rol van de humeurige, eigengereide, wat melancholieke Zweedse speurder.

Met: Kenneth Branagh (Kurt Wallander), Sarah Smart (Anne-Brit Hoglund), Tom Beard (Svedberg), Tom Hiddleston (Martinsson), Richard McCabe (Nyberg), Sadie Shimmin (Lisa Holgersson), Jeany Spark (Linda wallander), David Warner (Povel Wallander)

Cast: