.
Default Image

Van Vlees en Bloed

In Van vlees en bloed staat de slagersfamilie Vangenechten centraal. De zaken lopen goed in de slagerij tot de enige zoon van het slagerskoppel na een jarenlange afwezigheid plots voor de deur staat. Waar hij de voorbije tijd gezeten heeft, daar wil hij niks over kwijt. Hij wil terug thuis komen wonen en bovendien wil hij komen werken in de slagerij. Zijn moeder en grootmoeder willen niks liever dan de verloren zoon een nieuwe kans geven. Maar voor zijn vader is de verzoening allerminst evident. De terugkeer zorgt voor een kettingreactie aan gebeurtenissen...

Van vlees en bloed was waarschijnlijk de meest besproken fictiereeks van de voorbije jaren. 100 gram salami, 2 koteletjes, de bospoeper: wie zijn schade wil inhalen zit later dit najaar weer voor het scherm.

Met net geen twee miljoen kijkers werd Van vlees en bloed de best bekeken fictie sinds lang. De reeks won de HA! van Humo en heel wat Vlaamse televisiesterren: Beste Acteur (Koen De Graeve), Beste Actrice (Sien Eggers), Beste Fictieprogramma en Populairste Televisieprogramma. Na Vlaanderen ging ook het buitenland voor de bijl. In Monte Carlo won Van vlees en bloed de prijs voor de beste miniserie en in Canada een Rockie Award.

Cast:

Van Vlees en Bloed episodegids -