You are here

Zwangerschap van Clara Cleymans kwam als verrassing

04/07/2019 11:20-

Clara Cleymans: “zwangerschap was ongepland”

Clara Cleymans is voor de tweede keer zwanger. Dochtertje Jeanne krijgt er binnenkort een broertje of zus bij. Maar die zwangerschap kwam wel als een verrassing en de timing was niet perfect…

Clara Cleymans is uitgerekend voor eind november en ze is blij dat ze opnieuw zwanger is, maar die zwangerschap was niet meteen gepland. “Je kan niet plannen wanneer je zwanger wordt,” onthult Clara in Story. “Zowel mijn eerste als mijn tweede zwangerschap is er gekomen zonder er echt mee bezig te zijn. Het leuke is dat het zo toch een beetje als een verrassing komt.” Maar de timing kon beter. Al is dat relatief: "Als actrice is de timing sowieso nooit perfect. Ik heb een mooie rol in een serie moeten afzeggen omdat ik zwanger ben, maar Jo (haar man) en ik zijn wel blij dat er tussen onze kindjes nu niet meer dan drie jaar verschil zal zijn.”

“Dat is ongeveer wat ik met Jelle scheel en wij hebben altijd veel aan elkaar gehad,” herinnert Clara zich uit haar jeugdjaren. Dochtertje Jeanne kijkt trouwens enorm uit naar haar broertje of zusje: “Ze spreekt vaak over ‘het baby’tje dat slaapt in mijn buik’,” vertelt Clara Cleymans emotioneel. Of ze brengt haar tutje naar Clara’s navel en geeft haar buik kusjes. Jeanne is er nu al helemaal klaar voor.

Clara onthult in Story dat Jeanne nu al een sterk willetje heeft. “Ik zal haar ook nooit inpeperen dat ze braaf moet zijn. Je mag best onbeleefd zijn als iemand het niet goed voor heeft met jou.” Clara was al kind immers totaal anders. Clara was stil en introvert als klein meisje. Pas toen ze op internaat ging op 14-jarige leeftijd is ze opengebloeid. Clara heeft trouwens ook geleerd voor zichzelf op te komen omdat ze verschillende keren slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag…

“Geen zaken die juridisch gezien bestraft moeten worden, maar wel ongepast gedrag,” aldus Clara Cleymans in Story. “Audities waarbij je uit de kleren moet, naaktscènes waarbij plots de pers is uitgenodigd, of een hand op mijn achterwerk tijdens een fotoshoot…” Clara vervolgt: “De morele grens wordt vaak overschreden. Vroeger zei ik daar nooit iets over, nu probeer ik duidelijk te maken waar de grens ligt,” aldus Clara Cleymans die zich onlangs nog kwaad moest maken. “Onlangs ben ik nog heel kwaad geworden op een man die vroeg om op zijn schoot te komen zitten voor een foto. Dat vond ik op zich al geen leuk verzoek, maar toen hij ook naar mijn achterwerk greep, heb ik gezegd dat ik op deze manier niet met hem op de foto wilde.”

“Ik ben heel blij dat ik dat eindelijk durfde,” geeft Clara Cleymans toe. Want hoe positief de #MeToo-beweging ook is, er zijn ook negatieve kantjes aan: “Ik vind het ook jammer dat het plots leek alsof iedereen aangerand was, en mannen niets goed meer konden doen. Anderzijds is het nuttig dat het ook over die kleine dingen gaat. Je moet het als vrouw tegen een man kunnen zeggen wanneer zijn opmerking ongepast is,” aldus Clara Cleymans in Story.

Meer nieuws over:

Clara Cleymans

Gerelateerde foto's:

Liefde voor Sterren tegen de Muziek op

Clara Cleymans - Oostende - 24/08/2015

Door de jaren heen

Clara Cleymans

Gerelateerde bio's: