You are here

Zwangere Linde Merckpoel keihard aangepakt op sociale media

13/08/2020 11:24-

Zij krijgt heel groffe reacties op interview.

Gewezen Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel heeft donderdag een emotioneel bericht op Instagram gepost. Dat deed Linde nadat zij een pak reacties op een interview in De Standaard kreeg. Normaal gezien is Linde eerder een stil iemand, maar nu deelt zij haar emoties met haar volgers.
“Hoi! Ik ben doorgaans niet zo’n mega deler en veel privé dingen hou ik graag privé. Maar deze week stond er een interview in De Standaard waarin ik zo eerlijk mogelijk vertel hoe het met mij en mijn 5 maand zwangere lijf gaat. Namelijk niet altijd even super. Er kwam heel wat reactie op dat artikel.”

Linde Merckpoel is vijf maanden zwanger, heeft al een mooie bolle buik maar, maar een gat in de lucht springt zij (voorlopig) niet. Normaal gezien zou een mama in wording op een roze wolk leven, ook dat is niet het geval. Linde deed dan ook een bekentenis in de krant.
“Ja, de baby is gepland en uiteraard verlangen Jef en ik naar dat kindje, maar op dit moment overheerst het ­gevoel dat ik vooral veel moet afstaan. “Je krijgt er veel voor terug”, verzekert iedereen, maar ik kan me daar nog niets bij voorstellen. Het klinkt erg, maar ik ben echt in de rouw geweest over wat ik mogelijk allemaal zal moeten opgeven. Ik voel me vooral een drager, eigenlijk. Een recipiënt. Als ik in de spiegel kijk, herken ik mezelf niet.”

Linde is iemand die in normale tijden vaak op de weegschaal staat, misschien iets te vaak zelfs. “Ik probeer dat minder te doen omdat ik er anders nogal snel ­obsessief mee bezig ben en ik er echt heel ongelukkig van kan worden. En nu zou ik het zéker moeten loslaten, ik weet dat en toch … Weet je dat ik tijdens onze vakantie vier kilo ben bijgekomen in twee weken tijd?”

“Ik schaam me er wel een beetje voor dat ik daar zo mee inzit, maar eigenlijk vind ik het echt niet leuk dat mijn lijf niet meer van mij is, maar van dat kleine parasietje erin”, lacht Linde in De Standaard. “Sinds kort beweegt de baby. Je hebt van die mutti's die dat een magisch moment vinden, maar voor mij was het ­superscary - net een scène uit The Gremlins.”

Linde omschreef één en ander op haar eigen manier, niets mis mee trouwens. “Sommige mensen werden er boos van. Noemden mij een verwend nest. Hoe durfde ik droevig zijn, hoe haalde ik het in mijn hoofd om te vertellen dat ik me vaak slecht voel over dat gekke lijf en dat gekke leven dat ik niet meer onder controle lijk te hebben sinds er iets in mij groeit?”, schrijft zij op Instagram. “Totaal respectloos voor de pijn van mensen die - na vele pogingen - niet zwanger kunnen worden. Arrogante trut. Ik zou dankbaar moeten zijn voor het fantastische mirakel dat mij overkomt”, gaat Linde verder.

Al die commentaren, die hakten er de afgelopen dagen zwaar in. “Toegegeven, ik ben er een beetje van geschrokken, maar ik vind het toch belangrijk om te vertellen hoe ik deze maanden beleef, geen spijt dus. Enerzijds omdat er een geweldig fake wuft van een roze wolk hangt rond zo'n zwangerschap. Anderzijds zie/lees/hoor ik hoeveel vrouwen wél herkennen wat ik vertel. Het doet mij veel deugd om te horen dat ik hier niet alleen in sta. Want zwanger zijn voelt voor mij écht niet als rozig cadeautje dat in mijn schoot is geworpen. Don’t get me wrong! Ik ben intens dankbaar dat het mij mág overkomen, i count my blessings en ik verlang ernaar om mijn dochter te leren kennen in december. Ik hoop dat ze net zo gulzig in het leven mag staan als haar beide ouders, haar kleertjes liggen netjes opgeplooid, klaar in de kast.”

“Maar ik heb ook al serieus gevloekt, gehuild en gepanikeerd de laatste tijd. Er komt namelijk iets gigantisch op mij af wat ik niet kan inschatten, iets wat mij schrik aanjaagt en wat heel mijn leven-zoals-ik-het-kende finaal overhoop gaat halen. Mensen kijken meewarig naar mij als ik het heb over mijn toekomstdromen, verre reizen en professionele ambities. (Iets waar een jonge vrouw in deze moderne wereld toch evenveel recht op heeft als elke man of vergis ik mij?) En dan denk ik: shit, wat overkomt mij hier… “
“Ja, ik heb hiervoor gekozen. Maar hell no, dat wil niet zeggen dat ik weet hoe ik dit ga aanpakken. Het maakt mij dezer dagen vaak radeloos, onzeker, eenzaam en droevig. Voeg daar dan nog een leuke geut hormonen aan toe en je hebt het volledige plaatje: geen roze wolk te zien en je voelt je al een mislukte moeder nog vóór je het effectief bént.”

“Mijn absolute redding zijn mijn lief, mijn familie, mijn psycholoog en - misschien nog het meest van al - mijn leger fantastische vriendinnen.
Sommigen van hen moeder, sommigen géén moeder: gewild of ongewild. Sommigen namen afscheid van een baby: gewild, maar een paar van hen ook ongewild.
Ik heb de voorbije jaren geluisterd naar wat zij vertelden, meegeleefd met zoveel verschillende verhalen en struggles met lachen én tranen en zij luisteren nu naar mij.”

“Zelden is m’n hart zo overgelopen van liefde voor die eerlijke, slimme en grappige vrouwen die mij omringen. Het is een blessing om in zo’n veilige omgeving terecht te kunnen met je zorgen, je grote en kleine verdrietjes en de paniek die je overvalt. Het is zo zalig als er geluisterd en gedeeld wordt zonder oordeel, maar mét empathie en humor. Ik wens het iedereen toe", besluit Linde Merckpoel.

Meer nieuws over:

Linde Merckpoel

Gerelateerde bio's: