.
News Image

Zwangere Guy bekroont succesjaar met nóg een album: Brutaal

Zwangere Guy sluit 2019 in schoonheid af.


Het was een formidabel jaar voor 'Brusseleir van't joêr 2019' Zwangere Guy.



“Wie is Guy?” De plaat leverde de antwoorden.

Guy is Brutaal. Onbeschaamd. Oneerbiedig en onbeschoft. Eerlijk, rechtuit en luid.

Product van de goot werd een rapper met carrière. ZG is met panache van de schaduw in het licht gestapt: voor 4000 getuigen in de AB heeft ’m de stap van de back- naar de frontstage gezet. Hij heeft de spots op de kieren in de maatschappij gericht: armoede, partnergeweld en verslaving kregen de first person treatment. Iemand heeft welgemikte punchlines tot in z’n cel in Sint-Gillis voelen kloppen.



Geen lichte kost, maar de feiten spreken voor zich. Wie is Guy? ging goud. ZG heeft in de nasleep van “Wie Is Guy?” alle festivals platgespeeld: Couleur Café, Werchter, Down The Rabbit Hole, Dour en Lowlands. Hij verkocht zalen uit in België en Nederland. Ondertussen kreeg hij 5 keer de AB vol, viel hij 4 keer in de prijzen bij de Red Bull Elektropedia Awards, ontving hij 5-sterrenrecensies in de kranten en stond hij aan de basis van 5 platen in minder dan 5 jaar.

BRUTAAL toont aan dat ZG nog maar aan het warmlopen is. Waar hij in Wie is Guy? nog terugblikte op gisteren en droomde van morgen, hoor je in BRUTAAL iemand die zijn toekomst nu kan omarmen. En iemand die duidelijk gebleven is wie hij voordien al was.



Koop hier deze release En nu is er dus Zwangere Guy's tweede album van het jaar: Brutaal. Het 11 tracks tellende album bevat bijdragen van Peet, Narco Polo, STIKSTOF, Fat Windjacks, Sticks, Blu Samu en Yseult.


Bio van Zwangere Guy

Meer Over:

Zwangere Guy