.
Willy Sommers
donderdag 15 februari 2024

Zoon Willy Sommers: “Dat film ik altijd”

Hij stuurt het dan ook door

Opgroeien als zoon en dochter van Willy Sommers, het is bijzonder. De vader van Luka en Luna moest vaak optreden na middernacht en was dan heel vaak laat thuis. Niet altijd makkelijk als de kinderen vroeg moesten opstaan om naar school te gaan.

“Als kind waren wij het gewoon in de badkamer te ontbijten. Mama en papa sliepen beneden, dus mama liet ons zo lang mogelijk boven, om papa niet wakker te maken. Op de tippen van onze tenen slopen we het huis uit. Als we dat aan mensen vertellen, verklaren ze ons gek. Maar ik vond het maar normaal: papa kwam pas om 3 uur thuis, wij moesten om 7 uur al op”, vertelt Luna in Humo.

Willy lijkt eeuwig jong te blijven en dat komt misschien wel doordat hij vaak omringd is door jonge mensen. Niet alleen thuis, maar ook op optredens. Het Vlaamse lied blijft populair, ook bij de jeugd.

“Op fuiven zit 'Laat de zon in je hart' er altijd tussen. Dan film ik hoe de menigte loosgaat op dat nummer en stuur ik hem het filmpje door. Van de Carré tot de boerenfuiven: ze draaien het overal.”

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers