.
Willy Sommers en Annemie
maandag 29 januari 2024

Zoon van Willy Sommers: “Dan maak ik de overstap”

Hij wil daar het liefste blijven

Willy Sommers gaat niet vaak kijken naar de voetbal van zijn zoon, maar als hij meegaat, is hij wel supertrots op hem. En hij maakt ook leuke dingen mee aan de zijlijn.

“Toen ik er eens was, kwam een man naast me staan die gretig aan het noteren was. Plots vraagt hij me 'Die drie, wie is dat?' Luka speelde toen met dat rugnummer, maar ik vertelde hem niet dat het mijn zoon was. 'Ja, die jongen doet dat precies niet slecht', zei ik. Dat bleek een scout van SK Lierse te zijn. Toen ik daar recent ging optreden in het cultureel centrum werd ik aangesproken door de voorzitter, die ook die show geregeld had. Hij zei me dat Luka gescout was en vroeg of hij naar Lierse wilde komen, maar dat is praktisch niet haalbaar voor ons”, vertelt hij in Primo.

Luka is gebeten door de voetbalmicrobe en heeft er veel voor over om het ook professioneel te kunnen doen. Ook de combinatie met school lijkt goed te lukken.

“Ik zou het liefst bij Dender blijven. Volgend seizoen maak ik wellicht de overstap naar de beloften, maar het is mijn droom om ooit bij de eerste ploeg van Dender te spelen. Ik zit in het laatste jaar Beweging & Sport in Don Bosco Groot-Bijgaarden en heb daar ook al tien uur sport per week. Met alle trainingen en wedstrijden bij Dender daarbij is dat best pittig, vooral op fysiek vlak.”

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers