You are here

Zoon Paul Severs: 'het is bang afwachten'

15/03/2019 11:30-

Paul Severs herkent familieleden maar....

Er is de afgelopen dagen veel geschreven over Paul Severs. Het is overduidelijk dat Vlaanderen meeleeft met wat de 70-jarige zanger eerder deze week is overkomen. Paul Severs werd getroffen door een hartaanval. Tijdens een fietstochtje werd hij gevonden door een technieker die voor Telenet op de baan was. De 30-jarige Michiel diende meteen de eerste zorgen toe en kreeg al snel de hulp van een dame die toevallig voorbij reed. Een geluk bij een ongeluk want Paul Severs was die ochtend voor een fietstochtje vertrokken en reed met zijn fiets door een straat waar er weinig verkeer zou zijn. Volgens een vrouw die daar in de buurt woont had het lang kunnen duren vooraleer de door een hartaanval betroffen zanger gevonden zou worden. Maar Paul Severs had geluk. Doordat de technieker door zijn gsm terug was gestuurd, vond hij de zanger. Paul was van zijn fiets gevallen en het zag er niet meteen goed uit. Er werd gereanimeerd, de hulpdiensten werden erbij geroepen en Paul Severs werd uiteindelijk naar het ziekenhuis overgebracht waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden. Het was afwachten welke schade de hartaanval zou aangericht hebben. Heel wat fans duimden en staken thuis een kaarsje aan. Nooit eerder stond Facebook zo vol met berichten over Paul Severs. Drie dagen op rij heeft de zanger VTM NIEUWS gehaald, dat is nooit eerder gebeurd in de lange carrière van de zanger.

Donderdag kwam er dan toch een beetje positief nieuws. “Intussen zijn we terug uit het ziekenhuis en is mijn vader ontwaakt uit de kunstmatige coma”, liet zoon Christophe Severs donderdagavond weten. “Hij heeft zijn ogen geopend en reageerde al een beetje op vragen. Hij herkende mij en wist waar hij was, maar hij was wel moeilijk verstaanbaar.”

“De eerste indicaties zijn dus terug voorzichtig positief. Langs de andere kant vertelde men ons dat het nog veel te vroeg is om echt te spreken over zijn herstel en hoe het herstel er zou kunnen aan toe gaan. Wij zijn momenteel al heel dankbaar dat mijn pa nog in leven is, uit de coma is ontwaakt en al min of meer reageert. Dat was tot op heden heel onzeker."

Maar Christophe is tegelijk ook bijzonder voorzichtig: “Verder kan ik jullie enkel vertellen dat het nog steeds bang afwachten is en hopen op verder positief nieuws. Ik wil niet de indruk wekken dat alles er nu al goed uitziet, want dat is zeker niet het geval. Momenteel doen we het stap per stap”, klinkt het verder. Dat Paul Severs wakker is, dat is alvast goed nieuws maar wij lezen dat Paul niet meteen uit het ziekenhuis ontslagen zal worden. Eerder al had de zoon van Paul laten weten dat alle optredens tot 12 april geannuleerd werden. Maar ondertussen is de volledige agenda van Paul Severs offline gehaald. Dat hoeft op zich niet te betekenen dat Paul Severs nooit meer zal optreden, maar de kans is groot dat het nog een hele tijd zal duren vooraleer de zanger weer op het podium zal staan. Als het al zover komt. De volgende dagen zal duidelijk worden of en zo ja welke schade de hartaanval heeft aangericht. De familie en fans wachten ongeduldig op verder nieuws vanuit het ziekenhuis.

Ondanks het feit dat de familie in eerste instantie met hun gedachten bij Paul zitten, heeft zoon Christophe Severs de helden die zijn vader gevonden en geholpen hebben ondertussen ook ontmoet . “De 30-jarige Michiel en de dame in kwestie heb ik intussen persoonlijk kunnen spreken. Desondanks het feit dat zij een ware heldendaad hebben verricht, treed ik hen bij in hun vraag tot privacy en de anonimiteit van de vrouw”, klinkt het.
Verschillende fans zouden de getroffen zanger in het ziekenhuis graag gaan bezoeken maar dat is verboden. Paul heeft baat bij de rust en de goede zorgen die hij in het ziekenhuis krijgt. Bezoek zou hem alleen maar moe maken en het herstel mogelijk negatief beïnvloeden.

Meer nieuws over:

Paul Severs

Gerelateerde foto's:

Opname De Vlaamse Top 10

Paul Severs - Ravels - 22/02/2016

Zingpaleis 2015

Paul Severs - Hasselt - 24/10/2015

Hee Tervuren

Paul Severs - Tervuren - 05/07/2015

Fandag Sugarfree & Dennie Damaro

Paul Severs - Brasschaat - 31/05/2015

Annes Café

Paul Severs - Antwerpen - 19/02/2013

Schlagerfestival 2013

Paul Severs - Hasselt - 22/03/2013

Nacht Van De Schlagers 2012

Paul Severs - Kortrijk - 14/12/2012

Havo Schlagerfestival 2012

Paul Severs - Turnhout - 28/02/2012

Bij de cd-voorstelling Pitaboys

Paul Severs - Willebroek - 27/02/2012

Polonaise Festival Sportpaleis

Paul Severs - Antwerpen - 20/11/2011

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Paul Severs