.
Jacky Lafon in Familie
dinsdag 19 juli 2016

Zomershow Jacky Lafon: lachsalvo’s gegarandeerd

Voor ons de beste zomershow van 2016.


Save the best for last? Dat zou best wel eens kunnen want zaterdagnamiddag gingen we naar de zomershow van Jacky Lafon in Kusttheater ’t Colisée te Blankenberge.

Ook dit jaar weer staat Jacky Lafon een hele zomer lang in Blankenberge. Samen met David Vandyck, Vanessa Chinitor en De Popkoning heeft Jacky het lef om tijdens de weekend in de namiddag een zomershow te brengen. We moeten er geen tekening bij maken zeker? Zaterdagnamiddag en mooi weer? Dat kan nooit vol zitten. Euh toch wel, lacht Jacky. We kijken vanop de balustrade naar de zaal en ja hoor: alle tafels zitten zo goed als vol. En dat is de komende weken ook zo: de mensen komen niet voor niets naar Jacky Lafon. De mensen komen om eens goed te lachen. En dat zouden ze tijdens haar show meermaals doen en hoe.



Veel muziek tijdens de zomershow, daar zorgt Jacky samen met Vanessa Chinitor en David Vandyck voor. De zanger duikt in geen enkele sketch op maar doet waar hij goed in is: zingen en de zaal op z’n kop zetten. Net alleen met zijn eigen liedjes maar ook met een waaier van hits uit Frankrijk maar ook van onze eigen Will Tura. Of in duet met Vanessa Chinitor het wondermooie “Run To Me” brengen? David Vandyck draait er zijn hand niet voor om. Vanessa Chinitor kennen we al vele jaren en ons moet je dan ook niet overtuigen van haar kwaliteiten als zangeres. Of het nu liedjes van Conny Vandenbos zijn of “Ik hou van u” van Noordkaap, Vanessa brengt de liedjes of ze speciaal voor haar zijn geschreven. Haar “Like The Wind” deed het zaterdag trouwens ook goed. Nostalgie ten top, zo ook tijdens de HT&D-moppen die Jacky zonder probleem uit haar mouw aan het schudden was.



Veel van de sketches brengt Jacky trouwens met De Popkoning ofwel Jean-Pierre Maeren. Wat een fantastische artiest is dat. Meer dan 200 keer per jaar staat hij ergens in het land op het podium. Wat hij doet is uniek maar bijzonder grandioos.

Of hij nu als Koning Filip of Charles Michel op het podium staat, als quizmaster of de pop van zuster Vaseline laat spreken, hij laat de mensen lachen.

Maar de koningin van de lach is dit jaar toch wel Jacky Lafon. Geen Zatte Rita deze keer maar haar En op de Tet van ons Marjet” zullen we niet snel vergeten.



Met héél veel plezier geven we de zomershow van Jacky Lafon een 9 op 10. De hoogste score van dit jaar en dat lijkt ons niet meer dan terecht. Hoe moeilijk het ook is om humor te brengen op een zaterdagnamiddag, Jacky Lafon kiest niet voor de makkelijkste manier. Maar ze brengt humor en bovendien is het de humor wie wij maar wat graag horen. Kan je trouwens niet in de namiddag gaan kijken? Dan kan je binnenkort ook op maandagavond naar haar zomershow in Kusttheater ’t Colisée gaan kijken. Ook in Blankenberge dus. Tickets via www.kusttheater.com .

Bio van Jacky Lafon, Vanessa Chinitor, Pop-Koning en David Vandyck