.
Jeroen Meus
vrijdag 31 maart 2023

Zo ziet het ontbijt van Jeroen Meus’ zoon Georges eruit 

Smakelijk! 

Bijna dertien jaar, zolang al tovert Jeroen Meus elke weekdag een portie dagelijkse kost op tafel in zijn gelijknamige programma op Eén.

Al is hij er zich maar al te goed van bewust dat de dagelijkse kost van dertien jaar geleden er enigszins anders uitzag dan de dagelijkse kost van vandaag.

“Dertien jaar geleden bakte ik een kotelet met een schep wortelpuree, klaar. Nu dresseer ik er op z’n minst nog een fris slaatje bij”, klinkt het in Billie, de weekendbijlage bij Gazet van Antwerpen.

Dat eetgewoonten tijd- en generatiegebonden zijn ondervindt hij dan ook aan den lijve. Zelfs thuis in zijn eigen keuken. Zijn zoon Georges geeft dan ook de voorkeur aan een behoorlijk exotisch ontbijt, zo vertelt hij.

“Ik maak ’s ochtends misosoep voor hem klaar. Mijn zoon is ook zot van sushi. Ik heb dat als kind zelfs nooit geproefd. Een blik ananasblokjes of abrikozen, dat was het meest exotische detail bij ons op tafel. Georges lust geen frieten met mayonaise, maar wel olijven, ansjovis en lever. En eerlijk: als jonge papa heb ik een voorzichtige poging gedaan om zijn smaak wat te kruiden. Ik pimpte zijn wortelpap, met curry of komijn. Een heel bewust, braaf experimentje”, lacht Jeroen.

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus