.
Amine Boujouh in Familie - aflevering 7028
woensdag 19 april 2023

Zó reageert Amine Boujouh bij een politiecontrole

“Ik kan geen onrecht verdragen”

Amine Boujouh onthult in Gazet van Antwerpen dat hij vaak door de politie wordt tegengehouden. “En telkens stellen ze lastige vragen, alsof ik een crimineel ben. Zo vroegen ze mij of de auto waarmee ik reed wel van mij was”.

Gelukkig maakt Amine zich niet snel kwaad want dat zit niet in zijn aard. “En ik weet ook dat ik niets fout mag doen, of het staat volgende week in de boekskes. Dus bleef ik rustig”, onthult hij in Gazet van Antwerpen.

Als de agenten dan merken dat hij niet met een accent praat maar mooi Nederlands, verandert hun houding vaak”, onthult Amine.

“Bij die controle laatst moest ik mijn rijbewijs tonen. Toen ze mijn naam zagen, zeiden ze ‘ah, gij zijt die van Familie’. En toen mocht ik doorrijden, ineens was er geen controle meer nodig”, aldus Amine Boujouh.

Hij vindt het spijtig dat men vooroordelen heel vaak laat meespelen. Daarom is het volgens Amine goed dat er in een soap zoals ‘Familie’ een volledig gezin van Marokkaanse afkomst meespeelt. Dat kan helpen om die vooroordelen te verminderen.

Bio van Amine Boujouh

Meer Over:

Amine Boujouh Familie