.
Martine Jonckheere in Familie
woensdag 4 maart 2020

Zo ontmoette Martine Jonckheere de man van haar leven

“Ik had veel vriendjes voor ik de liefde van m'n leven leerde kennen.”


Martine Jonckheere vertelt in Dag Allemaal dat ze veel vriendjes had voor ze de liefde vond bij haar echtgenoot Filip. Maar dat was allemaal weinig serieus. Een Franse regisseur vertelde haar ooit het volgende: “Martine, je bent een allumeuse, een onverbeterlijke flirt.” En dat was ook zo, geeft de voormalige Familie-actrice toe in het weekblad. “Mannen opwarmen en hen dan de rug toekeren was mijn wraak op mijn vader. Ik was een beetje een mannenhaatster, tot ik Filip heb ontmoet,” aldus Martine Jonckheere.

Martine Jonckheere ontmoette Filip toen ze naar Zwijnaarde was verhuisd. “Daar kwam geregeld een krullenbol op bezoek bij onze buren. Toffe gast,” dacht Martine Jonckheere op het zicht. Toen wist ze nog niet dat Filip bekend was met zijn groep Once More, de eerste winnaars van Humo’s Rock Rally.

Al snel sloegen de vonken over tussen Martine en Filip. Toch wilde Filip duidelijke afspraken. “Ik wil geen overhaaste relatie. Enne: de eerste vier maanden geen seks,” klonk het braafjes bij Filip. Maar de volgende dag troonde Martine hem mee naar de slaapkamer en ondanks wat tegenkanting van Filip wist ze hem te verleiden. “En voilà, we zijn aan elkaar blijven plakken. In juni zijn Filip en ik 40 jaar samen, waarvan 33 jaar getrouwd,” klinkt het trots bij Martine Jonckheere.

Bio van Martine Jonckheere