.
Amir Motaffaf
zaterdag 23 januari 2021

Zo klinkt een Awel gesprek op muziek

Amir Motaffaf heeft nummer voor Awel ingezongen.

ZO KLINKT EEN AWEL GESPREK OP MUZIEK
Het kan goed zijn dat je de voorbije dagen jouw favoriete influencer en enkele BV’s zag poseren met een willekeurig blauw kruis op Instagram. Het blauwe kruisje, dat via een Instagramfilter op je voorhoofd verschijnt, blijkt nu verband te houden met ‘Niet Alleen’, een nieuw nummer van Amir Motaffaf (21) en Armin Mola (21) in samenwerking met luisterlijn Awel.

Je kan dan wel zeggen ‘Je bent niet alleen’, via een berichtje of aan de telefoon, maar het aan iemand laten vóelen is nog zoveel sterker. Amir Motaffaf (4eVeR, Familie,…) en Armin Mola (Hoodie, Vloglab,…) doken de studio in en zetten de boodschap op muziek. Voor iedereen die zich tegenwoordig meer alleen voelt dan ooit. ‘Veel jongeren voelen zich tegenwoordig een beetje nutteloos, of heel eenzaam. We willen jongeren inspireren om daar eerlijk over te zijn en erover te praten. De Instagramfilter die hoort bij de song en een blauw kruisje op je voorhoofd zet, is een manier om zonder woorden te zeggen: hey, ik ben ook weleens eenzaam, je bent niet alleen.', aldus singer-songwriters Amir en Armin.

‘Niet Alleen’ is een echt hart onder de riem, geschreven in volle lockdown. Maar het lied zit ook vol tips om écht naar elkaar te luisteren. Voor het rapgedeelte werkten Amir en Armin immers samen met Awel, luisterlijn voor kinderen en jongeren. ‘De rap werd volledig geïnspireerd door de manier waarop Awel luistert naar kinderen en jongeren.’ zegt Hanne Jacobs, communicatiemedewerker van Awel. ‘Amir en Armin rappen onder meer “Ik ben er voor jou, je mag zeuren en zagen”. Het nummer laat daarmee dus ook horen wat je zoal kan zeggen tegen een vriend die het moeilijk heeft.’ Awel deelde haar gesprekstips recent ook via de ‘F*CK 69’ campagne. De vijf ‘f*cks’ uit die campagne (f*ck over jezelf beginnen, onoprecht zijn, passief luisteren, oplossingen forceren en minimaliseren) zijn terug te vinden in de lyrics.
Voor wie zelf nood heeft aan een babbel is er de dubbel te interpreteren verwijzing “Awel, ge kunt er me mij over praten”. Durf te delen met iemand die je vertrouwt. Bij Awel kunnen jongeren gratis en in alle anonimiteit terecht, via chat, e-mail of telefoon. Je kan ook een berichtje delen met leeftijdsgenoten op het Awel jongerenforum.

Bio van Amir Motaffaf

Meer Over:

Amir Motaffaf