You are here

Zita Wauters steekt haar eerste sigaret op

18/10/2017 10:00-

Geeft ze hiermee een slecht voorbeeld?

Het Laatste Nieuws was aanwezig op de filmset van “Niet Schieten”, de film van Stijn Coninx over de Bende van Nijvel. Eén opmerkelijke scène sprong meteen in het oog bij de collega’s van Het Laatste Nieuws

Zita Wauters maakt in “Niet Schieten” haar filmdebuut nadat ze eerder al te zien was in de Ketnet-musical “Kadanza”. De 12-jarige dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser kruipt in de huid van Rebecca en tijdens een feestje trekt zij lustig aan een sigaret.

Zita Wauters zal niet meteen schadelijke gevolgen ondervinden van het roken, aangezien het een onschuldige kruidensigaret betreft die geen nicotine of schadelijke stoffen bevat. Maar het 12-jarige meisje is een echte influencer voor kinderen met meer dan 50.000 volgers op Instagram en een grote schare fans die haar vlogs en Youtube-filmpjes volgt op de kanalen van Ketnet en HEMA.

De film speelt zich af in de jaren tachtig en de scène hoort dan ook bij de tijdsgeest, aldus filmdistributeur Kinepolis, maar het is nu al duidelijk dat deze scène voor controverse gaat zorgen.

Zita Wauters is echter heel duidelijk in haar reactie aan Dag Allemaal. Zij is niet zoals Rebecca en haar zal je nooit een sigaret zien vasthouden. Laat dat duidelijk wezen.