.
Zita Wauters
maandag 15 april 2024

Zita Wauters: “Of we het nu willen of niet, het bestaat niet”

We moeten onszelf leren accepteren

Zita Wauters heeft het op sociale media al hard te verduren gekregen. Ze kreeg kritiek op haar lichaam en dat raakte haar toch een beetje. Ze postte een printscreen van de gemene reacties op haar sociale media.

“Dat was echt niet fijn. Het zou niet mogen, maar het gebeurt nu eenmaal. Ik vind het belangrijk om daar open over te communiceren, want het overkomt niet alleen mensen die bekend zijn, maar ook anderen, zelfs kinderen”, zucht ze in Humo.

Het perfecte lichaam bestaat niet, en of we het nu willen of niet, onbewust doen we er toch allemaal aan mee aan dat commentaar geven. Maar het zou zoveel makkelijker zijn moesten we ons allemaal goed in ons vel voelen.

“Vroeger waren rondingen nochtans mooi en brede heupen de norm, nu mag dat niet. (Zucht) Heupen zijn heupen, hè! Ik kan me daar behoorlijk over opwinden. Niemand kiest het lichaam waarin hij of zij wordt geboren. We moeten omarmen wat we hebben meegekregen. Dat is niet altijd makkelijk, en commentaar van anderen helpt zeker niet. Dus! Doe. Het. Niet. Het is belachelijk. En de wereld is al hard genoeg.”

Bio van Zita Wauters

Meer Over:

Zita Wauters