.
Koen Wauters, Zita Wauters, Valerie De Booser, Nono Wauters
donderdag 30 november 2023

Zita Wauters: “Ik moest opletten wat ik wel en niet zei”

Dat was heftig

Je ouders uit elkaar zien gaan, prettig is het niet. Hoewel Zita Wauters toch al 16 was toen haar ouders Koen Wauters en Valerie De Booser uit elkaar gingen, was het niet makkelijk om dat een plek te geven.

“Het moeilijkste vond ik dat ik mijn ouders moest missen voor een week. Ik had mijn rijbewijs nog niet, dus kon niet snel over en weer. Als ze mij afzetten bij de andere, moest ik soms echt huilen. Dat dagelijkse stomme gesprekje over 'hoe was het op school' miste ik nu enorm. Daarom stuurde ik vanaf dan wel elke avond een berichtje naar mama of papa: 'Ik heb een 17 op een toets'”, vertelt Zita in de podcast Split en kunnen we lezen in Story.

Het moment waarop haar ouders het nieuws bekend maakten op sociale media, herinnert Zita zich nog altijd heel goed. Het was voor een moment waarop ze niet meer terug kon.

“Je krijgt honderdduizend berichten, iedereen begint te bellen en je weet: morgen staat het overal. Dat was een heftig moment. Letten op wat je wel en niet zegt, woog zwaar door. 'Je moet een bepaalde discretie hebben. Tegen mijn vrienden kon ik wel dingen zeggen, maar je wordt zo overspoeld door vragen. Ik miste dat ik het niet op een 'normale' manier kon vertellen, zoals anderen dat wel kunnen.'”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Zita Wauters

Meer Over:

Zita Wauters