.
Zita Wauters
woensdag 27 maart 2024

Zita Wauters: “Hoe kan het dat dat nooit is gebeurd”

Het is zo belangrijk

Zita Wauters werd door Fien Germijns gevraagd om mee alles in de strijd te gooien tegen de ziekte met een K. Daarvoor zouden enkele bekende vrouwen volledig uit de kleren gaan om zo de ziekte onder de aandacht te brengen.

Toen Zita werd opgebeld, heeft de dochter van Koen Wauters niet lang moeten twijfelen om in te gaan op het voorstel. Ze hoefde niet meteen te antwoorden op de vraag, maar ze deed het toch.

“Ik heb het programma vorig jaar gezien, en ik vond het zo mooi! Ja, we gaan uit de kleren, maar dat is maar een deel van de show. Er is me van vorig jaar veel meer bijgebleven dan dat. Ik had dus heel snel iets van: let's do it. We gaan ervoor”, vertelt ze aan Humo.

Door het programma hebben niet alleen de deelnemende vrouwen veel bijgeleerd, ook de Vlaamse vrouwen weten nu meer over de ziekte dan voorheen. En dat is toch nog altijd het belangrijkste doel van het programma.

“We hebben vaak tegen elkaar gezegd: 'Hoe kan het dat we daar op school nooit iets over hebben gehoord? Bovendien gaat het programma ook over bodypositivity, en over vrouwelijkheid in het algemeen.'”